Acasă Actualitate DNA a reținut un secretar de stat pentru șantaj: a amenințat un...

DNA a reținut un secretar de stat pentru șantaj: a amenințat un subaltern cu controale dacă nu demisionează

DISTRIBUIȚI

DNA a anunțat că „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 noiembrie 2017, a inculpatului CERCEL NINEL, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
La data de 31.10.2017, în stația Comarnic, jud. Prahova, aflată în raza teritorială a sucursalei București din cadrul CFR Marfă SA, s-a constatat un început de incendiu la un tren de marfă care transporta îngrășământ – azotat de amoniu de la societatea AZO MUREȘ SA.
În aceste condiții, conducerea C.F.R. a luat măsurile necesare astfel ca trenul să fie fost scos în afara gării, populația și infrastructura feroviară nefiind puse în pericol. Ulterior, trenul și-a continuat deplasarea spre destinația finală Ploiești Triaj, iar conducerea Ministerului Transporturilor și cea a companiei CFR Marfă SA nu au tratat incidentul ca pe un eveniment grav.
În contextul acestui incident, începând cu data de 01.11.2017, inculpatul CERCEL NINEL, profitând de funcția de secretar de stat, i-a solicitat direct sau prin intermediari, părții vătămate, în mod imperativ să-și dea demisia din funcția de manager al CZM Brașov, căci în caz contrar va fi demis, chiar dacă incidentul nu s-a produs pe raza sa teritorială de responsabilitate.
Varianta oferită de inculpat părții vătămate în schimbul demisiei a fost că va fi absolvit de orice răspundere disciplinară, va avea în continuare un post de consilier pe care inculpatul îl va înființa special și la Brașov, promițându-i totodată că ulterior, în cadrul reorganizării CFR Marfă, îl va susține în fața ministrului pentru a fi numit șef de regională.
Partea vătămată nu a acceptat condițiile inculpatului, astfel încât mijloacele de constrângere folosite de inculpat au fost amenințarea cu ,,controale,, în urma cărora va fi demis.
Aceste mijloace de constrângere au fost puse în practică, deoarece chiar din data de 03.11.2017, inculpatul a trimis la Brașov două echipe de control, iar în aceeași zi persoana vătămată a fost notificată că la data de 06.11.2017 este convocată la București, întrucât face obiectul unei cercetări disciplinare.
Scopul urmărit de inculpat prin acțiunile îndreptate împotriva părții vătămate pentru a-l îndepărta din funcția de manager al CZM Brașov l-a constituit obținerea unui folos patrimonial de către societăți private de transport care să beneficieze, în detrimentul CFR Marfă, de contractul avut de această societate cu AZO MUREȘ SA. Aceasta, deoarece persoana vătămată s-a opus constant ca alte societăți private să preia activități din contractul CFR Marfă, în detrimentul acestei societăți.

UPDATE, ora 22.40 – Tribunalul Brașov a respins, vineri seara, cererea DNA de arestare preventivă a secretarului de stat Ninel Cercel, acesta fiind plasat sub control judiciar. Premierul Tudose l-a eliberat între timp din fucnție, decizia fiind deja publicată în Monitorul Oficial.

Foto:stareadefapt.ro

4 COMENTARII

  1. Hahaha. Asa a patit si fostul Director de la Ape Prut, i s-a spus ca daca nu demisioneaza se vor face audite pe fiecare departament. Iar voi ati scris despre om numai aberatii platite de EDITAT, iar cand noi am comentat, cu detalii din interior, le-ati sters. Astia sunt Ciuma Rosie, ala a adus fondurile europene, acum vine Ciuma Rosie dupa ce l-au indepartat , sa le atribuie. Hahaha

    • Înainte de a posta, ați citit regulamentul pentru comentarii unde este explicat în ce condiții se șterg comentariile. Vă recomandăm să recitiți regulamentul.
      Vă mulțumim.

  2. Deci, cine ii aresteaza pe cei doi inspectori de la corpul de control a dnei Pană, care l-au amenintat pe Avram. Se vorbeste in ABA Prut ca nu aveau nimic la ei, decat delegatiile de deplasare, dar se purtau ca si cum toti moldovenii sunt un fel de negri pe plantatie. Hahaha

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.