Home Dezvăluiri Pentru fetele arse în Baicului, SMURD-ul a ajuns după 12 minute în...

Pentru fetele arse în Baicului, SMURD-ul a ajuns după 12 minute în timp ce Arafat prin DSU organizează congrese în Palestina și promite școlirea compatrioților săi în România

DISTRIBUIŢI

La începutul acestei săptămâni, într-un accident de circulație în zona Baicului din capitală, o tânără a ars de vie iar sora sa a ajuns cu răni grave la spital. Într-un excepțional reportaj-experiment, jurnalistul TVR Marius Popescu explică modul în care a fost relocată în 20 octombrie unitatea de pompieri de la Gara de Est și astfel mașina de pompieri a ajuns în Baicului după 10 minute de la apel iar pentru că ambulanța de la cel mai apropiat centru era defectă, SMURD-ul a ajuns abia după 12 minute. Jurnalistul TVR a parcurs drumul de la fosta unitate de pompieri până la locul accidentului în doar 3 minute și 40 de secunde neavând sirenă. Poate fetele ar fi avut altă soartă dacă unitatea nu ar fi fost relocată, concluzionează jurnalistul. Când pompierii au ajuns la faţa locului, le-au găsit pe cele două femei întinse pe asfalt. Fuseseră scoase din maşina în flăcări de şoferul care le-a accidentat, acum arestat preventiv. Şoferiţa, în vârstă de 35 de ani, a murit pe loc, iar pasagera din dreapta, în vârstă de 18 ani este în stare gravă la spital. Desigur că în acest timp ne-am întrebat unde e Arafat, de ce nu apare pe la televiziuni să înfiereze vreun jurnalist sau pe oricine ar încerca să sape la cultul personalității „creatorului sistemului de urgență din România”.
Arafat era plecat în Palestina, unde DSU organizează alături de Ministerul Sănătății din Palestina, Ambasada Statului Palestina, Oficiului de Reprezentare al României în Palestina și Asociația Medicilor și Farmaciștilor Palestinieni din România (AMFPR) „sub egida președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas”, Congresul medical internațional palestiniano-român, care a avut tema „Managementul medical în diferite specialități”. Ce treabă are DSU cu „diferite specialități”, în afara celei de urgență ar putea totuși investiga cineva.
Trimisul special al AGERPRES, Dana Purgaru, a transmis de la Ramallah:
-„Lucrările congresului s-au desfășurat într-o atmosferă călduroasă, de prietenie, marcată de revederea, în unele cazuri chiar și după 30 de ani, a unor foști absolvenți ai facultăților de medicină din România ale căror drumuri s-au despărțit, unii dintre ei alegând să rămână în România, alții să se întoarcă în Palestina. Însă bucuria a fost umbrită de absența a peste o sută de medici care nu au putut intra în Palestina, printre care președintele AMFPR, Saba Nahedd, și unul dintre membrii Comitetului asociației, Ahed Al Katib”.
– Saba Nahedd a comunicat în direct prin telefon cu participanții la Congres și a povestit situația sa și a altor peste o sută de persoane din Gaza, Iordania și România care nu au putut lua parte la eveniment fiindu-le interzisă trecerea în Palestina.
„Împreună cu doctor Ahed Al Katib formăm un exemplu de suferință a cetățenilor din Palestina. Adică un doctor care este cetățean palestinian și are și cetățenie română nu poate să intre în țară la el, nici ca român, nici ca palestinian, deși ceilalți colegi din România au intrat cu ușurință. (Este vorba de) Aproximativ 56 de persoane din Gaza și aproape 25 de palestinieni din România care trebuiau să vină la Congres. Au trecut doar trei doctori din Gaza, din Palestina, și un singur doctor din România. Pe lângă aceștia au fost specialiști și din Iordania (care nu au putut intra), în total o sută și ceva de persoane”, a declarat Saba Nahedd pentru Agerpres.
Cu toate acestea congresul în cadrul căruia au avut loc discuții și prezentări despre noutăți în diagnostic și tratament în diverse boli, a fost considerat un succces de participanți, de organizatori și de oficialii prezenți.
– Directorul general al Departamentului de Apărare Civilă din Palestina, Yousef Nassar, i-a solicitat lui Arafat organizarea în România a unor cursuri de pregătire pentru palestinieni în intervenții de urgență.
– Arafat imediat a acceptat, ca reprezentant al Guvernului României, cu bucurie, spunând că asigură și cazarea palestinienilor.
– Deja există un „parteneriat bilateral” prin care România școlește pompieri palestinieni iar Palestina nu face nimic. Doar, așa cum spunea lingăul ce conduce Oficiul de Reprezentare al României în Palestina, diplomatul Cătălin-Mihai Țîrlea, citat tot de Agerpres, „trebuie să nu uităm că acest pământ l-a dat pe omul care în România a fondat sistemul de urgență românesc, dr. Raed Arafat”.
Ce bine că am fost binecuvântați cu acest providențial erou grație căruia, România are cel mai bun sistem de urgență din lume, până la el neexistând vreo ambulanță pe aceste meleaguri. Chiar și cuvântul ambulanță pare că s-a introdus în DEX grație acestui excepțional.

Nu vom uita niciodată #Colectiv și pe #AuraIon

Citește și Anchetă PROTV despre arșii de la #Colectiv: șeful DSU a cerut prea.târziu ajutorul altor state

 

 

 

7 ARII

  1. Prima ambulanță a apărut în România acum 131 de ani. Ce să-ți spun dacă nu era Arafat nu aveam ambulanță! Că parcă nu eram obligați să facem 112, numărul european. Doar nu le-a făcut Arafat cu banii lui, s-au făcut din bani publici!

  2. imi cer scuze oficial, in numele lui arafat, ca noi medicii mai avem si concedii si mai mergem si la congrese. trebuia sa fie 365 zile pe an, 24 ore pe zi la cheremul pacientului roman care-l mai si injura pe medic. cum transmite si Vasile mai sus, cred ca romanii, ca natie, nu meritau SMURD-ul. va meritati sistemul de rahat in care va scaldati in continuare. iar tu, domnule autor al acestui minunat articol, doresc sa te vad cum iti trateazi rudele la vanzatoarea de la colt, la mecanicul din service ori la avocatul ce-ti da in judecata medicul de care nu esti multumit.

    • Domnule, esti tampit sau te faci!? Romania traieste fara voi si nu e nicidecum asa cum o vedeti voi, oameni fara scrupule si pic de recunostinta. Romania v a facut ce sunteti azi si fara ea erati epave ale sistemelor voastre. Valoarea nu se gaseste in perfectiune, si asta e valoare umana. Ce stiti voi despre ea!? Voi sunteti epave ale sufletelor goale, schimonosite si lipsite de suferinta, istorica dar si contemporana. Fatarnicia, domnilor , nu e valoare, este doar meschinarie si rautate. Ce zici de tara ta??? Sa fie oare mai bine !? Si nu e o tara nevinovata ca Romania , e o tara hoata si perversa de care si Dumnezeu s a saturat de rautatea voastra si v a parasit. Desertul de peste tot ,… de aia poftiti si voi la ce e frumos si bun.

  3. Ba, Gafar dar in Palestina va duceti voi la congrese? In Israel nu puteati sa va duceti? Sa invatati voi ceva sa aplicati pe romani, nu sa-i invatati pe palestinieni pe banii DSU! Si romanii meritau SMURD-ul si l-ar fi avut si fara Arafat. Si autorul acestui articol e un pupator in cur la medici dar tu esti prea prost! Ia citeste ce scrie ziarul asta si autorul asta. Cum urla sa le mareasca salariile la medici si asistenti. Nu le-ar mai ajunge!

  4. Smurd este format in majoritate din echipaje prim ajutor adica echipaje fara pregatire medicala.. o parte din smurd are in dotare masini cu echipaj medical de urgenta sunt masinile alea mari pe care scrie C1 aici activeaza oameni cu pregatire de asistent si medic, multi provin din unitatile de primire urgente ale spitalelor, asta este un lucru bun. Tot ei mai au elicoptere cu echipaje medicale plus altele .cei care activeaza pe masinile de prim ajutor sunt pompieri cu cca 130 ore de curs -de prim ajutor Ei sunt majoritatea in acest serviciu. Nu imi bat capul sa va explic diferenta dintre cei doi termeni.. ciudat este cum a fost adaptat in stil romanesc notiunea de „paramedic” . Pompierii fac meseria asta ciclic.. ba sting focul ba acorda primul ajutor ba dau jos copacii etc . Eu nu am nevoie de prim ajutor. Cand am o problema medicala am nevoie de un echipaj medical. Din acest motiv vreau ca absolut toate ambulantele sa aiba echipaje medicale. Primul ajutor pana vine echipajul medical mi se pare mare pierdere de timp si bani.. pace tuturor si Domnule Gafar mai mult respect pentru romani..nu va tine nimeni aici..

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.