Acasă Actualitate Anchetă PROTV despre arșii de la #Colectiv: Arafat a cerut prea târziu...

Anchetă PROTV despre arșii de la #Colectiv: Arafat a cerut prea târziu ajutorul altor state

DISTRIBUIȚI

Într-un miniserial de trei episoade, echipa jurnaliștilor PROTV de la emisiunea „România te iubesc” face o excelentă analiză  despre Colectiv. Atât de limpede se vede cât de mult s-a greșit în acele zile și cât de mult au costat acele greșeli, încât nici măcar impertinentul „profesionist” Raed Arafat nu a mai avut replică. După ce zile în șir Arafat a atacat pe contul său de Facebook jurnaliștii care au îndraznit să-l critice, invocând ca un casetofon stricat că Papa de la Roma a zis că „transmiterea informațiilor pe baza zvonurilor și a bârfelor este o formă de terorism practicată de jurnaliștii care nu caută adevărul” și că Papa Francisc are totală dreptate, acum Arafat nu răspunde nimic. Săracul Arafat nu știe că România este o țară majoritar absolut ortodoxă și că jurnaliștii transmit informații în limitele libertății de exprimare impuse de CEDO, nu de Papa de la Roma. Asta a putut constata Arafat pe pielea lui și în justiția română care a decis definitiv că articolele jurnalistului Liviu Alexa despre Arafat și contractele cu Deltamed „au o bază factuală suficientă”
La un an de la tragedia Colectiv, ancheta penală a fost ruptă în 5 dosare, unele fiind încă în faza de urmărire penală, altele fiind ajunse în instanță.
În episodul „Un an de la Colectiv: ucisi de birocratie si de grija pentru imaginea tarii. Parinte: „Copilul meu trebuia sa scape”” jurnaliștii ProTv l-au intervievat pe Dr. Serge Jennes, șeful secției de arși a Spitalului Militar Reine Astride care le-a declarat că autoritățile române care au spus „ne descurcăm” au greșit. Bănicioiu care se bătea cu pumnul în piept atunci declară acum cu o privire tâmpă: “A fost și oboseala. Nopțile alea nu am avut absolut timp deloc să dorm. Eu nu am avut timp să dorm”.
Întrebat dacă autoritațile române ar fi putut trimite mai devreme pacienții în afara țării, Dr. Serge Jennes răspunde sigur pe el: „Da, ar fi putut, dar nu știu de ce nu au facut-o”. Raed Arafat îl întreabă el pe jurnalistul care îl intervievează: „Adică să mă duc unde? Să mă duc unde? Să nu uităm că era weekend. Pun avion și ma duc la un centru de arși și nu știu câte locuri are. Sunt spitale care au zis vă primim în ziua cutare că nu am locuri sau personal”. Arafat învocă în mod mincinos week-endul pentru că de fapt nici nu s-a pus problema vreunui transport în străinătate, de vreme ce ministrul Bănicioiu spunea că pacienții sunt tratați la fel ca în Germania. Despre minciunile dovedite ale lui ARAFAT am scris AICI, precum și în articolul Două minciuni ale lui Raed Arafat au fost deja demontate de procurorii militari.

Jurnaliștii PROTV explică: „Raed Arafat era șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. El trebuia să tragă semnalul de alarmă. N-a făcut-o. Multe zile au fost irosite. Pentru răniți fiecare oră conta. Au fost ținuți aici și s-au umplut de bacterii. “Acești bolnavi oricum nu erau transportabili. Erau în stare foarte critică la terapie intensivă”, susținea Raed Arafat. Dar transporturi nu s-au organizat nici măcar pentru cei care nu erau foarte grav. S-a pierdut timp. Timp în care infecțiile și bacteriile i-au năpădit.” Medicii belgieni spun că au mai întâlnit asemenea bacterii rezistente doar pe front. Cutremurătorul reportaj poate fi văzut AICI iar interviul cu medicul belgian AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.