Acasă Colectiv #Colectiv: Petiție împotriva candidaturii lui Bănicioiu pentru Parlament

#Colectiv: Petiție împotriva candidaturii lui Bănicioiu pentru Parlament

DISTRIBUIȚI

Scrisoare deschisă: NU Bănicioiu parlamentar PSD de Iași!

Domnului Nicolae Bănicioiu, candidat pe listele PSD filiala Iași

Domnule Bănicioiu, am luat la cunoștință cu stupoare despre faptul că sunteți candidat la Iași pentru Parlamentul României pe listele Partidului Social Democrat (PSD). ținând cont de trecutul dumneavoastră, de activitatea pe care ați desfășurat-o ca Ministru al Sănătății, de scandalurile pe larg prezentate în presă în care ați fost implicat, nu înțeleg motivele pentru care ați ales să candidați tocmai în orașul nostru. Nu ați ajutat în vreun fel Iașul ca Ministru al Sănătății și nici nu puteți fi un model pentru tinerii și copiii județului nostru.

Ca Ministru al Sănătății, ați refuzat în mod sistematic înființarea Spitalului Regional de Urgențe, așa cum PSD a refuzat în permanență susținerea sistemului de sănătate ieșean. De-a lungul timpului, mai mulți parlamentari ieșeni v-au adresat interpelări privind înființarea Spitalului Regional Iași la care nu ați dat nici un răspuns, printre ei aflându-se și colegul de listă PSD, domnul Tudor Ciuhodaru. Mă întreb cum puteți să îndrăzniți să candidați tocmai pe lista de la Iași și să-i priviți în ochi pe ieșeni?

De asemenea, domnule Bănicioiu, vă întreb cum puteți candida din nou pentru un post de parlamentar acum la un an după tragedia de la Colectiv, când știți foarte bine cât rău ați putut face victimelor incendiului prin modul dezastruos în care ați condus întreaga acțiune de salvare și îngrijire, încercând de fapt să vă salvați imaginea dumneavoastră de politician. Am văzut cu toții declarațiile prin care ați afirmat că nu aveți nevoie de ajutor din afara țării, pe care ulterior nu le-ați recunoscut, dar și deciziile luate cu mare întârziere care au provocat alte victime (A trecut un an de la Colectiv).

La un an de la dezastrul din Colectiv, dumneavoastră veniți și cereți votul ieșenilor? De ce nu ați candidat la București să cereți votul părinților și fraților și copiilor celor care au murit la Colectiv? Sau al celor arși care au supraviețuit și care au fost infectați cu tot felul de bacterii rămânând traumatizați pe viață?

Fără să mă mai mire, aflu cu indignare zilele acestea de incredibila descoperire a Ministrului Sănătății, potrivit căruia barocamera de la Spitalul de Arși Floreasca, pentru care s-au cheltuit 3,4 milioane de lei, nu este destinată tratării arsurilor, ci este dotată cu aparatură pentru tratamente anti-îmbătrânire (conform declarației ministrului Sănătății Vlad Voiculescu). La inaugurare, ați prezentat barocamera ca fiind cea mai modernă din țară pentru tratamentul pacienților arși. Barocamera a fost inaugurată de trei ori în ultimii șase ani, dar nu a fost niciodată funcțională. Așteptăm cu nerăbdare ca Parchetul să facă lumină în acest caz.

Domnule Bănicioiu, ați fost informat de către SRI în privința dezinfectanților firmei Hexi Pharma distribuiți în toate spitalele din țară la concentrații neconforme cerințelor medicale și nu ați dispus nicio măsură (relatare presă). Cum puteți veni acum să cereți votul ieșenilor care au fost infectați în spitalele din județ și au suferit de pe urma acestor infecții? Cum puteți cere votul rudelor celor care au murit în urma infecțiilor din spitale?

Probabil nu știți, dar Iașul se mândrește că a fost reprezentat în trecut de o serie întreagă de personalități remarcabile. Trebuie să înțelegeți că dumneavoastră nu puteți să ne reprezentați pe noi ieșenii, motiv pentru care vă solicităm să faceți un gest de onoare și să vă retrageți de pe lista de candidați PSD ai filialei Iași.

Cred că este o datorie morală a mea și a noastră, a tuturor ieșenilor, față de victimele de la Colectiv și față de toate victimele sistemului pe care l-ați protejat ani de zile alături de colegii dumneavoastră, de a lupta să NU ajungeți în Parlament! Vă anunț că lansăm și o petiție publică NU BĂNICIOU PARLAMENTAR PSD DE IAȘI, prin care vă vom arăta că nu sunteți dorit în orașul nostru:http://www.petitieonline.com/nu_banicioiu_parlamentar_psd_de_iasi

Cercetător dr. Liviu Brătescu

Consilier județean PNL Iași

Biroul de presă al PNL Iași

31 octombrie 2016

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.