Acasă Actualitate DNA cere urmărirea penală a lui Costel Alexe pentru luare de mită...

DNA cere urmărirea penală a lui Costel Alexe pentru luare de mită ca ministru al Mediului

DISTRIBUIȚI

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită,
– instigarea la delapidare.

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.
Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.
Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție precum și volumele (10) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.
Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție.

7 COMENTARII

  1. Incepe sezonul la vinatoarea de PeNaLi corupti plecati de la conducerea Statului. TOTI vor ajunge in inchisoare, pentru hotiii, in frunte cu Sica Prim-Mandolinistul. Ar fi trebuit sa inceapa cu bratienii de trista amintire, ca ei au fost stramosii directi ai acestora in tabieturile de hotie din banii Statului, dar aia au fost terminati de bolsevici in inchisori pentru motive politice, asa ca au ajuns „martiri”, ca nu au mai fost niciodata judecati pentru delictele lor economico-financiare strigatoare la cer. Nici pentru impuscarea, in 1907 a taranilor flaminzi, furati de ei.

  2. Toti politicienii , indiferent de culoarea politica, sunt la fel: cand ajung intr-o anumita pozitie , nu stiu cum sa-si faca plinul mai repede..( ca vin ailalti..)

  3. O FI EXISTAT IN ULTIMII 31 DE ANI IN ROMANIA CA VRE-UN PRESEDINTE, PREMIER, MINISTRU, PREFECT, FUNCTIONAR PUBLIC, ETC SA NU I-A SPAGA LA GREU ,… UNII AU VANDUT SI TARA …..?
    ROMANIA S-A PRABUSIT ABISAL DIN CAUZA IMORALITATII SI INCOMPETENTEI TRADATORILOR care ne-au condus, administrat si aparat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.