Home Actualitate DNA devoalează tacticile fostei Securități la APA NOVA

DNA devoalează tacticile fostei Securități la APA NOVA

DISTRIBUIŢI

Fost ofițer DIE, Teodor Sterian, 65 de ani, a lucrat înainte de 1989 pe relația Cipru împreună cu Dan Voiculescu. După Revoluție acesta a devenit om de afaceri dar vechile metehne de securist nu le-a uitat. Împreună cu alți foști ofițeri de servicii secrete, acesta a semănat teroarea printre angajații APANOVA exact ca pe timpul lui Ceaușescu. Ceea ce e cu atât mai spectaculos este că Sterian a fost angajat pentru experiența și practicile sale securistice de cetățeni francezi.
Iată ce spun procurorii DNA: „La nivelul S.C. APA NOVA București SA a fost instituit un serviciu de securitate format din foști lucrători ai serviciilor de informații care efectuează filaje și interceptări în interesul persoanelor care controlează agentul economic și care încearcă în acest mod să țină sub control divulgarea de către angajații companiei de date care să conducă la depistarea activităților nelegale derulate.

Totodată, în același scop, în cursul anului 2010 a fost încheiat contractul cadru cu S.C. SIS STRATEGY SRL, administrată de Teodor Sterian, finul lui Semenescu Ovidiu Traian, urmat în perioada anilor 2010 – 2015 de contracte similare, având ca obiect efectuarea de filaje și interceptări ilegale, în interesul persoanelor care controlau S.C. APA NOVA SA București, contracte semnate de directorii Roche Bruno-Daniel-Paul, Laurent Lalague și Săniuță Lavinia Teodora. Aceasta din urmă a relaționat cu Teodor Sterian, începând cu data de 15.06.2015, de când a îndeplinit funcția de director general al S.C. APA NOVA SA București, privind montarea sistemelor de supraveghere în birourile firmei, primirea rapoartelor periodice, întocmite pe baza filajelor și interceptării ilegale a angajaților companiei. În perioada 2010 – 2015, ROCHE BRUNO-DANIEL-PAUL, LAURENT LALAGUE și SĂNIUȚĂ LAVINIA TEODORA, în calitate de directori ai S.C. APA NOVA S.A. București au dispus măsuri de supraveghere, monitorizare și interceptare ilegale a angajaților S.C. APA NOVA S.A. București, exercitate în baza unor contracte încheiate între această din urmă firmă, pe care a reprezentat-o și SC SIS STRATEGY S.R.L., societate specializată în desfășurarea acestor activități, administrată de Teodor Sterian, finul lui Semenescu Ovidiu Traian, modalitate în care au ținut sub control divulgarea de către angajații companiei de date, care să conducă la depistarea activităților nelegal derulate de aceasta.
Astfel, s-a indus în permanență o stare de teamă angajaților, scopul fiind ca aceștia să nu deconspire aspecte din activitatea ilicită a agentului economic. Este de remarcat faptul că, după demararea cercetărilor în prezența cauză, respectiv după ce lucrătorii D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploiești au ridicat prima dată documente de la sediul SC APA NOVA SA, a fost provocat în mod intenționat un incident, în urma căruia persoanele din conducerea SC APA NOVA SA, potențiali martori în cauză au aflat că există posibilitatea reală să fi fost monitorizați prin interceptarea convorbirilor și filaj, situație care le-a accentuat starea de teamă.”

Ieri DNA a plasat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, cu începere din data de 28 octombrie 2015 pe

SĂNIUȚĂ LAVINIA TEODORA, director general adjunct la VEOLIA ROMÂNIA (2014- iunie 2015), director general al S.C. APA NOVA S.A. București (începând din luna iunie 2015), pentru infracțiunile de:
– cumpărare de influență,
– violarea vieții private,
– favorizarea infractorului,
– evaziune fiscală, în formă continuată,
– spălare a banilor;

SOARE GIOVANA MARIA, director general adjunct al S.C. APA NOVA S.A. București (cu începere din 2014), pentru infracțiunile de:
– complicitate la cumpărare de influență,
– complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată,
– complicitate la spălare a banilor;

STERIAN TEODOR (finul lui Semenescu Ovidiu Traian), administrator al S.C. SIS STRATEGY SRL, pentru infracțiunile de:
– complicitate la luare de mită,
– violarea vieții private.
Totodată, celor trei li s-a impus să nu desfășoare activități în calitate de funcționar, în cadrul S.C. APA NOVA SA București și a agenților economici din cadrul Grupului VEOLIA ROMÂNIA – cu referire la SĂNIUȚĂ LAVINIA TEODORA și SOARE GIOVANA MARIA, respectiv să nu desfășoare activități în cadrul unor agenți economic ce au ca obiect de activitate – investigații, inclusiv S.C. S.I.S. STRTATEGY SRL Ilfov – cu referire la STERIAN TEODOR.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.