Acasă Actualitate Dobre vrea sa rezilieze contractul cu Lumi SRL

Dobre vrea sa rezilieze contractul cu Lumi SRL

DISTRIBUIȚI

Ministerul Transporturilor ar putea rezilia contractul cu firma ieseana Lumi, angajata pentru servicii de prevenire a raspandirii virusului gripei aviare, dupa ce a constatat o serie de nereguli in activitatea acesteia, a declarat ieri ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre.

-Curentul- a semnalat la inceputul lunii martie ca aparitia focarelor de gripa aviara in zona Dobrogei s-a dovedit mana creasca pentru o firma de apartament din Iasi. Prin -bunavointa- conducerii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), conturile sereleului controlat de medicul veterinar Tonel Ursache – SC Lumi SRL – s-au umflat, in doua luni si jumatate, cu aproape 4 milioane de euro.

Cum? Prin decontarea supraevaluata a lucrarilor de dezinsectie pentru prevenirea si combaterea gripei aviare in cele 14 puncte de lucru deservite de firma ieseana.

Potrivit ministrului Dobre, Corpul de control al institutiei a constatat ca firma nu a respectat concentratia solutiilor cu care erau stropite masinile de pe drumurile nationale din zonele in care au fost depistate focare de gripa aviara. El a adaugat vor fi luate-masuri drastice- impotriva celor responsabili de prepararea solutiilor, transmiterea lor, contorizarea masinilor stropite, fiind posibila rezilierea contractului.

-Daca tot platim niste bani, trebuie sa avem grija cum sunt cheltuite aceste sume. Neregulile sunt cu atat mai grave, cu cat vorbim de combaterea unui virus foarte periculos, cel al gripei aviare-, a afirmat Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.