DISTRIBUIȚI

DNA îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu pentru luare de mită la cererea autorităților austriece. Detalii AICI. Tăriceanu a semnat două hotărâri de guvern privind încheierea a două acte adiționale cu Fujitsu Siemens, semnate și de Anton Anton, Karoly Borebely și Varujan Vosganian. Pentru aceste semnături, Tăriceanu ar fi luat o mită de 800.000 de Euro de la Fujitsu. Cei patru au semnat următoarele:

„Art. 2. – Plata sumei de 31.144.865,64 USD, din care TVA 4.972.709,64 USD, reprezentând contravaloarea licenţelor prevăzute la art. 1, necesare utilizării produselor software Microsoft începând cu anul 2006, la care se adaugă comisionul de schimb valutar de la data plăţii, se efectuează, pentru Guvernul României, din bugetul de stat, într-o singură tranşă, în trimestrul I al anului 2009, dar nu mai târziu de 31 martie 2009, în limita sumelor aprobate prin lege pe anul 2009 cu această destinaţie în bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.”
Articolul II
(1) Se aprobă încheierea Actului adiţional nr. 3 (care poate fi citit AICI integral) de modificare a Actului adiţional nr. 2 din 11 iunie 2008 la Contractul comercial de închiriere de licenţe nr. 0115RO, încheiat la Bucureşti la data de 15 aprilie 2004, pentru produsele Microsoft, între Guvernul României şi Microsoft Ireland Operation Limited, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 634/2008, denumit în continuare Act adiţional nr. 3, în forma prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) Se mandatează ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei să semneze, în numele Guvernului României, Actul adiţional nr. 3.

Totodată ei au mai semnat ulterior o nouă HG:

1) Se aprobă încheierea Actului adiţional nr. 4 la Contractul comercial de închiriere de licenţe, încheiat la data de 15 aprilie 2004 între Guvernul României şi Microsoft Ireland Operation Limited, denumit în continuare Contract, pentru o cantitate de 63.799 de licenţe necesare utilizării produselor software Microsoft conform art. 1.2. din Contract, în forma prevăzută în anexa nr. 1.(2) Se mandatează ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei să semneze, în numele Guvernului României, Actul adiţional nr. 4 prevăzut la alin. (1).Articolul 2(1) Preţul stabilit în Actul adiţional nr. 4 este de 26.725.491,36 USD, din care TVA 4.267.095,26 USD, şi reprezintă:a) contravaloarea a 40.939 de licenţe necesare utilizării produselor software Microsoft în perioada 2007-2009;b) contravaloarea a 22.860 de licenţe necesare utilizării produselor software Microsoft în perioada 2008-2009.(2) Plata sumei prevăzute la alin. (1), la care se adaugă comisionul de schimb valutar de la data plăţii şi orice alte cheltuieli aferente plăţii, se efectuează, pentru Guvernul României, din bugetul de stat, într-o singură tranşă, în trimestrul al IV-lea al anului 2009, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2009, în limita sumelor aprobate prin lege pe anul 2009 cu această destinaţie în bugetul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi în limita deschiderilor de credite aprobate în acest sens de Ministerul Economiei şi Finanţelor.

5 COMENTARII

  1. Nici-o problema baieti.Stiti cum sunt lucrurile pe-aici…trageti de timp cit se poate ca se prescrie repede.Sau in cel mai rau caz citeva luni la Mititica(in regim de hotel de trei stele) si va eliberati repede.Mai scrieti si vreo carte intre timp….iar apoi reveniti tot aici,pe metereze.Are vaca lapte!

    • Nu știu ce spunea nemernicul Vadim, că nu l-am ascultat niciodată. Da’ știu că în Butimanu lui copiii sunt violați oral și în scris de adolescenți (problemă recent prezentată în presă, ajunsă și la măreața tunată turcana), iar milițienii și celelalte organili se fac că „plouă”. Așa că îmi pot închipui ce scotea pe gură gunoiul ăla ceaușist, ajuns acum în iad, alături de șefu’ lui.

  2. Vadim spunea ca trebuie facute tribunale pe stadioane si EDITAT in direct la TV ca sa scapi de satanistii astia si eu sunt de acord cu chestia asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.