Acasă Actualitate Doi albanezi prinși când voiau să intre ilegal în România

Doi albanezi prinși când voiau să intre ilegal în România

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliției de Frontieră Ostrov au depistat, în apropierea frontierei de stat, doi cetățeni albanezi, care au încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera „verde”. Persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.
În data de 28.09.2018, în urma activităţilor informativ-operative poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, judeţul Constanţa, au depistat pe raza localității Almălău, judeţul Constanţa, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării.
Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă și aveau pe haine urme de noroi, acestea au fost duse la sediul instituției pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 19, respectiv 21 de ani. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetățenii albanezi fiind predați autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.