Acasă Actualitate Doi parasutisti au aterizat fortat langa Buzau

Doi parasutisti au aterizat fortat langa Buzau

DISTRIBUIȚI


Doi militari parasutisti au suferit, vineri, un accident in timpul executarii unui zbor de instructie, in apropierea Aerodromului Buzau. Din primele cercetari a rezultat ca accidentul s-a datorat conditiilor atmosferice dificile.

Plutonierii majori Gheorghe Cosman si Costel Gheorghe au executat un salt de antrenament, dar, din cauza vremii nefavorabile, la aproximativ 40-60 de metri de sol, parasuta unuia dintre ei s-a defectat. -Parasuta plutonierului-adjutant Costel Gheorghe a iesit din sarcina, moment in care celalalt parasutist a prins voalura acestuia, ambii executand aterizarea cu o singura parasuta-, se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al MApN. Din cauza timpului scurt de actiune, aceasta manevra s-a soldat cu aterizarea violenta a celor doi militari pe un teren arabil, din vecinatatea Aerodromului Buzau.

Cei doi parasutisti au fost transportati de urgenta la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central. Medicii militari au constat ca militarii au suferit traumatisme cranio-cerebrale. De asemenea, in cazul lui Cosman medicii au diagnosticat contuzie abdominala, fractura sacro-cocciana si de bazin, precum si disjunctie pubiana. El este suspect si de ruptura de splina, au declarat medicii Mihai Davidescu si Blezu Aleman de la SMC. Cel de-al doilea, Gheorghe Costel, sufera de fractura de omoplat drept, existand posibilitatea ca el sa fie operat din acest motiv. Medicii care i-au consultat apreciaza ca parasutistii au scapat cu viata ca prin minune. Doctorii spun chiar ca Gheorghe Costel si-a manifestat dorinta sa plece din spital. Cei doi vor ramane internati la SMC inca cel putin cateva saptamani. In urma accidentului a fost constituita o comisie de ancheta, condusa de generalul de brigada Nicu Apostol, seful Directiei Cercetare din Statul Major General, care urmeaza sa stabileasca cauzele exacte ale producerii incidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.