Home Actualitate Domnule Antonescu, vă e rușine cu trecutul de traseist politic?

Domnule Antonescu, vă e rușine cu trecutul de traseist politic?

DISTRIBUIŢI

De zeci dacă nu de sute de ori l-am auzit în ultimii ani pe Crin Antonescu spunându-ne cu mândrie cum e el membru al PNL din 1990 și până în prezent, subliniind astfel statornicia sa politică într-o lume dominată de traseism și trădări ordinare. Mulți l-au crezut, l-au apreciat și l-au votat. Probabil spunând de atâtea ori același lucru chiar și Antonescu a ajuns să creadă cu convingere că din 1990 și până în prezent a fost membru într-un singur partid politic: Partidul Național Liberal. Așa se poate explica și faptul că în CV-ul său oficial, postat pe site-ul Senatului României, scrie că din 1990 și până acum a fost și este membru PNL. Din nefericire pentru Antonescu, proverbul românesc care spune că ”Minciuna are picioare scurte”  i se potrivește de minune în acest caz. Crin Antonescu minte când spune că în ultimii 22 de ani a fost doar membru PNL. Iar acest lucru nu-l afirmă vreun băsist, vreun aredist sau mai știu eu ce alt -ist poate invoca Crin Antonescu. Liderul PNL este contrazis chiar de documente oficiale , aflate în arhiva Camerei Deputaților, unde se consemnează toată activitatea politică a lui Crin Antonescu, de care acesta e atât de mândru. Sincer, n-am găsit în arhive  dacă la începutul anilor 90 dădea mai des pe la serviciu decât în prezent, dar am aflat că primul partid pe listele cărora Crin a debutat în Parlament nu a fost PNL, fapt ascuns de acesta în biografia sa oficială. Astfel, conform datelor oficiale, Crin Antonescu a fost ales deputat în 1992 pe listele Partidului Alianța Civică (PAC), formațiune la care aderase în mai 1991, data înființării acestui partid.

Ce-i drept, în 1990, pentru câteva luni, Antonescu a fost membru PNL, dar a părăsit rapid partidul condus la vremea aceea de Radu Câmpeanu. Nici la PAC nu a făcut purici prea mulți, deși cu ajutorul acestui partid ajunsese demnitar în Parlamentul României. În iunie 1993, Antonescu a părăsit și PAC, în favoarea Partidului Liberal  93(PL 93), partid înființat de bunul său prieten de mai târziu, Dinu Patriciu, cel care a contribuit din plin, de-a lungul anilor, la bunăstarea familiei lui Crin. După cum se vede, ”consecventul” Crin Antonescu a schimbat în trei ani trei partide, devenind astfel unul dintre precursorii traseismului politic postdecembrist. Aceste lucruri nu se regăsesc în biografia sa oficială cum nu se regăsește nici faptul că abia în mai 1995 a devenit membru PNL, simțind probabil că PAC nu mai reprezintă un vehicul politic sigur pentru viitorul său politic.

De altfel, nu știu câți dintre jurnaliștii care frecventau reuniunile și conferințele PAC își mai amintesc de Antonescu, dar la vremea aceea steaua lui Crin nu strălucea deloc, fiind eclipsată de oameni cu adevărați valoroși, precum Dan Grigore, Nicolae Manolescu sau Mona Muscă. Ce-i drept, de Dan Grigore și Mona Muscă Antonescu a avut mare ”grijă”, pe primul acuzându-l că e lipsit de onoare pentru că a îndrăznit să critice Antenele lui Voiculescu , iar pe Mona Muscă a înfierat-o pentru colaborarea sa cu fosta Securitate, în condițiile în care acum se fălește cu relația cu  turnătorul Felix.  
Acesta este Crin Antonescu, o progenitură pur-sânge a politicii dâmbovițene, care are în ADN-ul său politic nu doar sânge liberal, așa cum se laudă în biografiile oficiale, ci și cocleală puturoasă de traseism politic. E greu să-i ceri lui Antonescu să aibă onoare, mai ales după episodul cu demisia ratată din vară, dar o biografie măsluită arată mai rău chiar decât vopseaua de păr pe care o folosește Crin, în încercarea de a păcăli trecerea timpului.

Iulia Nueleanu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.