Acasă Actualitate Dorel Onaca, veriga cercului de interese mafiote strâns în jurul Oil Terminal

Dorel Onaca, veriga cercului de interese mafiote strâns în jurul Oil Terminal

DISTRIBUIȚI

„Romånia pe måini bune“ – așa suna sloganul de campanie de pe afișul electoral al lui Dorel Onaca. Un om bogat – se află în top 300, cu o avere estimată la 17-20 milioane de euro, respectabil – salvează vieți, simpatic – are o carismă aparte de tip bonom și un fel foarte convingător de a nega orice legătură cu afaceri dubioase prezente și trecute – și, mai ales, afaceri cu petrol. Dorel Onaca ne-a contactat, după apariția mai multor articole în cotidianul „Curentul“ cu privire la mafia petrolului din jurul Oil Terminal Constanța, negånd orice legătură a sa cu domeniul business-ului cu petrol, insistånd că singura sa afacere este cea legată de scufundări și scafandri. De asemenea, a negat că l-ar cunoaște sau ar avea de-a face cu Anghel Emil, administratorul firmei Exoil Services, firmă pentru care a intervenit, ilegal, secretarul de stat Șerban Tudor, cerånd imperativ conducerii Oil Terminal să perfecteze un contract comercial cu această firmă.
Pentru acest fapt, de altfel, secretatul de stat se va alege cu o plångere penală la DNA. Dorel Onaca a negat, a dezmințit, s-a jurat pe roșu, pe scurt, Onaca a făcut apel la toate stratagemele emoționale și pårghiile de credibilitate posibile pentru a mă convinge că e curat ca Albă ca Zăpada și că n-are nici o muscă petrolieră așezată pe ochelarii de scafandru și nici o treabă cu Oil Terminal Constanța.
Am consemnat replica sa intitulată „Onaca neagă orice legătură cu interesele din jurul Oil Terminal“ și negarea hotăråtă și fermă a domniei sale cu rezerva că dacă vom găsi date care infirmă declarațiile acestuia vom reveni asupra subiectului.

Dezmințiri mincinoase

Astăzi, publicăm o parte din probele care atestă calitatea de mincinos patentat a scafandrului-petrolist, un gargaragiu care minte de îngheață Marea Neagră. Cu nostalgia Mării Negre în sufletul său abscons de mincinos specializat în tranzacții petroliere Onaca și-a botezat firma implicată în contracte cu Oil Terminal, Black Sea Star SRL. Firmă cu penalități și datorii chiar față de Oil Terminal Constanța. „România pe mâini bune – dar foarte murdare“, așa cred că ar trebui să sune un viitor slogan electoral al scafandrului milionar, traseist de frunte al politicii românești, bine înfipt lângă Ion Iliescu, Năstase, Vadim Tudor, Dan Felix Voiculescu și, în prezent, adânc conspirat, ca o căpușă, în PD-L.
În prezent, PD-L i-a oferit o poziție de director de agenție, în cadrul Ministerului Transporturilor – Agenția Română de Salvare a Vieții Ome-nești pe Mare (ARSVOM). Dacă la atât s-ar rezuma activitatea lui Dorel Onaca, la care de altfel se pricepe foarte bine, am fi avut de scris probabil numai lucruri frumoase și emoționante despre fostul deputat, candidat la primărie etc.
Din păcate, cu regret, voi consemna cu totul alte lucruri despre activitatea sa, – cu regret, deoarece Onaca chiar este un fel de bandit simpatic, de film american, apreciere care o consemnez din punct de vedere strict personal. Până una alta, faptele și probele adunate arată că Dorel Onaca este implicat până în gât în combinații necurate, contribuind la rețeaua clădită în jurul societății Oil Terminal, obiectiv strategic al României, parazitat de clanuri transpartinice care pun în primejdie funcționarea întreprinderii.
Ziarul „Curentul“ a dedicat o campanie de dezvăluiri legate de situația companiei de interes național Oil Terminal Constanța – căpușată de un clan ce urmărește accesul nu doar la mica/marea bișniță care înflorește în jurul societății, ci mai ales țintește consolidarea pozițiilor pentru perspectivă, având în vedere faptul că în următorii doi ani aici va fi dispeceratul marelui traseu al combustibilului din Caucaz. Rută energetică de interes major european.
Între verigile acestui clan, Dorel Onaca are o poziție importantă, afirmă sursele noastre, avertizori de integritate care au fost în măsură să producă documente oficiale ce probează datele pe care le aveam deja cu privire la amenințarea la adresa acestui obiectiv național constituită de o structură mai mult sau mai puțin ocultă cu caracter trans-partinic.
„Ambuscadele“ din jurul Oil Terminal se țin lanț de multă vreme și ele se derulează în continuare dintr-un motiv foarte simplu: aceiași oameni „profesioniști“, cum îi numea Silviu Wagner, actualul director al Oil Terminal, se rulează în posturi de conducere de mulți ani, acoperiți de rețeaua de complici a corupților din organis-mele de control și sprijiniți de proptele politice.

Onaca, puntea de legătură cu secretarul de stat, Șerban Tudor

Wagner, fostul șef al măturătorilor din întreprindere, actual mare Venerabil purtător de Ciocan Masonic și director general, face parte din rezerva de cadre rulată de către cei care au și-au tot rotit pionii fideli la conducerea Oil Terminal. Din anul 2002 până în prezent, politic și economic, lucrează în mod direct sau indirect în cadrul grupării Banias – Manafu – Onaca, cel din urmă realizând puntea de legătură la nivel ministerial cu secretarul de stat, Șerban Tudor.
Secretarul de stat este cel care „a avizat prompt și abuziv numirea lui Silviu Wagner, printr-un ordin transmis de ministru și semnat de Șerban Tudor, fără a respecta temeiurile legale, mișcare urmată de înlocuiri în forță a membrilor C.A. cu noi persoane propuse spre numire din care făceau parte inițial Viorel Onaca și doi parteneri de afaceri ai acestuia, care să răspundă intereselor de grup?“  (facsimil 1).
Ulterior, arată notele aflate în posesia noastră, din care am citat anterior, datorită „incompatibilității lui Onaca cu funcția de membru al C.A. – litigiu legat chiar de firme ale acestuia – se renunța la acesta, considerându-se că interesele acestuia pot fi reprezentate și dirijate prin intermediul lui Ogrean Vasile, căruia i se negociază poziția de director“ – (și care face parte dintre membrii de conducere apropiați lui Silviu Wagner, propuși spre revocare, după cum se arată în recentele concluzii ale Raportului de Control al M.E.C din care am prezentat facsimile).

„Dorel Onaca care îngheață apa“

Onaca a dezmințit și faptul că a fost numit pentru scurtă vreme în C.A. al Oil Terminal, de unde apoi a fost retras deoarece era prea groasă. Firma sa, Black Sea, era în litigiu chiar cu Oil Terminal. (facsimil 2). Directorul Anghel Emil, de la Black Sea, actual șef la Exoil, firma pentru care intervenea ilegal secretarul de stat, Șerban Tudor, este personajul despre care Onaca nu a auzit în viața lui…
Vom continua prezentarea materialelor care arată dimensiunea implicării lui Onaca în combinațiile derulate în jurul Oil Terminal, cu promisiunea că de acum încolo, pentru noi, fostul scafandru, actual „petrolist“ va purta numele „Dorel Onaca care îngheață apa“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.