Acasă Actualitate Dosare penale la Marea Neagră, pe bandă rulantă

Dosare penale la Marea Neagră, pe bandă rulantă

DISTRIBUIȚI

La data de 15 august a.c., în jurul orei 22.30, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Costineşti au surprins, în flagrant delict, un bărbat de 36 de ani, din judeţul Dâmboviţa, în timp ce practica jocuri de noroc de tipul „alba-neagra”. Asupra acestuia au fost identificate mai multe bunuri, susceptibile a fi folosite la jocul de noroc, precum şi suma de 700 de lei, fiind ridicate, în vederea indisponibilizării.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de organizare şi exploatare de jocuri de noroc frauduloase, conforn O.U.G. 77/2009.

Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţişti

La data de 15 august a.c., în jurul orei 18.30, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Rurală Crucea au identificat un bărbat, de 25 de ani, care a condus un vehicul de tip ATV, neînmatriculat, pe raza localităţii Ghindăreşti.

La data de 15 august a.c., în jurul orei 21.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Constanţa au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din staţiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

La data de 15 august a.c., în jurul orei 22.40, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un bărbat, de 40 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 13 august a.c., în jurul orei 23.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Constanţa au identificat un bărbat, de 52 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanţa, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul în cauză a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 15 august a.c., în jurul orei 23.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un bărbat, de 53 de ani, care a condus un autoturism pe strada Oituz din municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 15 august a.c., în jurul orei 23.55, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Rurală Cernavodă au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism pe strada Gutuiului din localitatea Satu Nou, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 16 august a.c., în jurul orei 00.55, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Mamaia au identificat un bărbat, de 48 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din staţiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 16 august a.c., în jurul orei 01.00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Lumina au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe strada Primăverii din comuna Lumina, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 16 august a.c., în jurul orei 03.45, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe strada Matei Basarab din municipiul Mangalia, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 16 august a.c., în jurul orei 13.00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism pe strada Nicolae Filimon din municipiul Constanţa, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 16 august a.c., în jurul orei 17.45, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Rurală Topraisar au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 392, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 17 august a.c., în jurul orei 01.45, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Costineşti au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism pe strada Tineretului din staţiunea Costineşti, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Acţiuni desfăşurate de poliţişti

La data de 15 august a.c., în intervalul orar 06.00-11.00, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Rurală Topraisar au desfăşurat o acţiune în oborul din localitatea General Scărişoreanu, pentru respectarea măsurilor prevăzute de Legea 55/12020 şi a prevenirii şi limitării efectelor pandemiei, precum şi pe linia Legii 12/1990 privind practicarea comerţului ambulant neautorizat.

În urma activităţilor, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.400 de lei, dintre care 5 la Legea 12/1990 şi 3 la Legea 55/2020.

La data de 15 august a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Mamaia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia protejării populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, precum şi pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În urma activităţilor, poliţiştii au legitimat aproximativ 150 de persoane, fiind aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, dintre care 110 la Legea 12/1990, în valoare totală de 43.250 de lei.

La data de 15 august a.c., în intervalul orar 10.00-12.30, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Eforie, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linie de ordine şi siguranţă publică şi a respectării normelor de convieţuire socială.

În urma activităţilor, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, la Legea 12/1990, în valoare de 6.000 de lei.

La data de 15 august a.c., în intervalul orar 11.00-16.00, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit.

În urma activităţilor, poliţiştii au legitimat aproximativ 50 de persoane şi au controlat 12 autovehicule şi 15 societăţi comerciale, fiind aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.915 lei, dintre care 25 la Legea 12/1990 şi 8 la O.U.G. 195/2002.

La data de 15 august a.c., în intervalul orar 13.00-14.00, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Costineşti, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis, au desfăşurat o acţiune pe linie rutieră.

În urma activităţilor, poliţiştii au legitimat aproximativ 75 de persoane şi au controlat 54 de autovehicule, fiind aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.595 de lei, totodată fiind reţinute 4 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere.

La data de 16 august a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Mamaia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia protejării populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, precum şi pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În urma activităţilor, poliţiştii au legitimat aproximativ 135 de persoane, fiind aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, dintre care 115 la Legea 12/1990, în valoare totală de 45.500 de lei.

La data de 16 august a.c., în intervalul orar 10.00-12.30, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Eforie, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linie de ordine şi siguranţă publică şi a respectării normelor de convieţuire socială.

În urma activităţilor, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, la Legea 12/1990, în valoare de 5.500 de lei.

La data de 16 august a.c., în intervalul orar 11.00-16.00, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit.

În urma activităţilor, poliţiştii au legitimat aproximativ 45 de persoane şi au controlat 23 autovehicule şi 16 societăţi comerciale, fiind aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 la Legea 12/1990, în valoare de 7.000 de lei, 16 la O.U.G. 195/2002, în valoare de 9.850 de lei, 2 la Legea 61/1991, în valoare de 200 de lei şi una la Legea 55/2020, în valoare de 500 de lei.

Totodată, poliţiştii le-au adus la cunoştinţă cetăţenilor şi operatorilor economici prevederile legale în ceea ce priveşte distanţarea fizică şi purtarea măştii de siguranţă.

La data de 17 august a.c., în intervalul orar 00.30-02.00, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Costineşti, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis, au desfăşurat o acţiune pe linie rutieră.

În urma activităţilor, poliţiştii au legitimat 34 de persoane şi au controlat 21 de autovehicule, fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.595 de lei, totodată fiind reţinut un certificat de înmatriculare.

În noaptea de 16/17 august a.c., în intervalul orar 22.00-06.00, poliţişti din cadrul Secţiei 2 au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă, prostituţie şi proxenetism.

Au fost legitimate 34 de persoane, fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.905 lei, dintre care 13 la Legea 61/1991.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.