Acasă Actualitate Douăzeci de cetăţeni din Siria, Irak, Egipt și Palestina, ascunşi într-un automarfar,...

Douăzeci de cetăţeni din Siria, Irak, Egipt și Palestina, ascunşi într-un automarfar, depistați la P.T.F. Nădlac II

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, în urma desfăşurării unei acţiuni comune pe linia combaterii migraţiei ilegale cu poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara, au descoperit ascunși în interiorul unui automarfar încărcat cu role textile douăzeci de cetăţeni străini, care încercau să iasă ilegal din ţară.

În data de 02.03.2020, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 50 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta role textile pe ruta Turcia – Polonia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al automarfarului au fost descoperite ascunse, printre marfa transportată, douăzeci de persoane.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt din cetăţeni din Siria, Irak, Egipt și Palestina, grupul fiind format din 17 bărbați şi 3 minori, solicitanți de azil. De asemenea, s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, iar minorii între 13 şi 16 ani și intenţionau să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini descoperiți ascunși, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.