Acasă Actualitate Dragoș Doroș este noul șef ANAF

Dragoș Doroș este noul șef ANAF

DISTRIBUIȚI

Dacian Cioloş a semnat numirea în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a lui Dragoş Doroş.

Dragoş Doroş este actualul director la Servicii de Asistență Fiscală al KPMG.

‘Numirea are la bază criterii strict profesionale și aptitudini de coordonare a unei activități foarte ample. ANAF este una dintre instituțiile cheie din Guvernul României, de aceea reforma începută cu Banca Mondială trebuie nu doar continuată, ci și accelerată. Instituția trebuie să fie una modernă, care lucrează pentru și în favoarea contribuabililor, care are ca prim rol asistența și încurajarea conformării voluntare și abia apoi colectarea de creanțe fiscale de la cei ce nu se conformează.

Consider că strategia ANAF trebuie să aibă în vedere nu doar cifrele pe colectare, ci și o colectare care să pună accent pe respectarea drepturilor contribuabililor’, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Dragoș Doroș are o vastă experiență în asistență și planificare fiscală, în domeniul legislației locale și internaționale. A deținut până în prezent funcția de director în cadrul unei companii multinaționale. În 2012, acesta a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice după ce, în perioada 2008-2010, a condus Departamentul de Legislație și Impozitare Directă din aceeași instituție.

A reprezentant România în Comisiile de specialitate din cadrul Uniunii Europene și la OECD. De asemenea, Dragoș Doroș a coordonat negocierile și procesul de aplicare a Convențiilor de evitare a dublei impuneri și activitățile specifice legate de procedurile amiabile prevăzute de convențiile de evitare a dublei impuneri și a Directivelor Europene.

‘ANAF este o instituție de o importanță crucială, care se află într-un amplu proces de restructurare, menit să răspundă cerințelor și exigențelor actuale. Vom continua implementarea programului cu Banca Mondială, care ne va permite să creăm o organizație modernă. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare și plată a impozitelor și taxelor și pe o interacțiune cât mai facilă cu plătitorii de taxe și impozite. Unul dintre exemple este chiar formularul 088, avem în vedere o aplicare mai puțin anevoioasă a acestuia.

Vom fi parte activă a procesului început odată cu inițiativa guvernamentală Ťcomisia pentru tăiatul hârtiilorť. ANAF trebuie să fie o organizație puternică, pregătită să reacționeze prompt și cu profesionalism în toate situațiile’, a declarat noul președinte al ANAF.

Decizia de numire a lui Dragoș Doroș în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.