Acasă Actualitate Drumurile Romaniei catre Europa, blocate de viscol si nameti

Drumurile Romaniei catre Europa, blocate de viscol si nameti

DISTRIBUIȚI

– Zeci de drumuri judetene si numeroase drumuri nationale si europene sunt inchise sau accesibile doar pe un singur sens

– In peisajul rutier al Romaniei au fost surprinse TIR-uri si cisterne rasturnate, coloane de masini care se intind pe kilometri intregi

– Din cauza viscolelor si a retelelor electrice rudimentare, in zeci de localitati, romanii s-au intors la lampa cu petrol.

– In Europa Centrala si de Est, iarna s-a dovedit a fi mult mai apriga, printre cele mai afectate tari fiind Cehia, Polonia si Bulgaria.

DN 17, care leaga Moldova de Ardeal, blocat de trei avalanse

Circulatia pe Drumul National 17, care leaga Ardealul de Moldova, se desfasura cu dificultate, ieri, din cauza zapezii si a viscolului.

Circulatia s-a desfasurat in conditii grele si in perioada Revelionului, din cauza viscolului puternic. Pentru ca circulatia rutiera sa nu fie blocata, in zona au fost imprastiate cateva zeci de tone de material antiderapant, iar 12 utilaje au actionat in permanenta, pentru ca zapada sa nu se depuna in cantitati mari pe carosabil.

De Revelion, trei avalanse au blocat Drumul National 17 C, la intrarea in localitatea Romuli. Din cauza cantitatii mari de zapada, circulatia intre kilometrii 54 si 65 a fost blocata. Deblocarea drumului a durat mai bine de noua ore, printre autovehiculele blocate in trafic aflandu-se si cateva autobuze cu calatori care se intreptau spre judetul Maramures. Zona, cunoscuta sub numele de Dealul Stefanitei, a fost deblocata tarziu si din cauza faptului ca masinile de la drumuri judetene si nationale au asteptat cateva ore pentru umplerea rezervoarelor cu combustibil.

In Cluj, 10 localitati au ramas fara electricitate, iar sapte drumuri judetene sunt inchise

Sapte drumuri judetene din Cluj erau inchise, ieri, din cauza ninsorii si a viscolului puternic, iar mai multe localitati au ramas fara curent electric.

Sunt inchise circulatiei DJ 103 K, pe ruta Marcesti – Rasca, intre kilometrii 23-24, DJ 191 D, la limita cu judetul Salaj – calea Lata, intre kilometrii 31-33,8, DJ 161 B, pe ruta Turda – Ploscos, intre kilometrii 12,8-25,7, DJ 150, pe ruta Soporu – Frata – DN 16, intre kilometrii 24-42,2, DJ 103 C, pe ruta Tureni – Aiton, intre kilometrii 36,8-49,8 si DJ 103 M, pe ruta Valcele – Rediu – Aiton, intre kilometrii 12,5-22,7. Din cauza ninsorii si a furtunii din noaptea de miercuri spre joi, localitatile Nida, Riteni, Poiana Horii, Marisel, Lunca Visagului, Belis, Ciurila si Tranis au ramas fara curent electric.

Aeroportul si 16 drumuri judetene din Suceava sunt inchise

Ieri, in judetul Suceava, echipele de deszapezire nu puteau interveni, din cauza viscolului si a ninsorilor abundente. Astfel, pe Drumul European E 576 s-a inregistrat un blocaj in zona comunei Stroiesti, intre Suceava si Gura Humorului. Politia dirijeaza circulatia pe rute ocolitoare, prin Falticeni. Echipele de deszapezire nu pot interveni in aceasta zona, din cauza viscolului puternic. Pe Drumul European E 85 se circula pe un singur fir in zona Ratos si in localitatea Cumparatura. Aeroportul Suceava este inchis, deoarece vizibilitatea este sub 50 de metri, din cauza viscolului si a ninsorii.

In Iasi, patru drumuri nationale si majoritatea drumurilor judetene sunt blocate

Patru drumuri nationale, precum si majoritatea drumurilor judetene din judetul Iasi erau blocate, joi la pranz, din cauza viscolului.

Drumurile nationale Pascani – Targu Frumos, Iasi – Botosani, Bivolari – Iasi si Harlau – Targu Frumos au fost inchise circulatiei din cauza caderilor abundente de zapada si a viscolului puternic. De asemenea, majoritatea drumurilor judetene sunt impracticabile, pe unele portiuni, grosimea stratului de zapada depasind un metru si jumatate.

Sapte localitati din judet au ramas fara curent electric, iar doua echipe din cadrul SC Electrica SA, plecate pentru remedierea defectiunilor, au ramas blocate din cauza viscolului. Masinile Ambulantei nu pot ajunge in comunele judetului pentru a prelua cazurile urgente, iar elicopterul sanitar a ramas la sol din cauza vizibilitatii reduse.

Aeroportul din Iasi este inchis.

Ninsoarea face ravagii si in tarile vecine

Aproximativ 60 de turisti bulgari sunt blocati de doua zile intr-un hotel de munte, in apropiere de Veliko Tirnovo (centru), in timp ce caile de acces sunt acoperite de un strat de zapada gros de doi metri. Alti aproximativ 150 de turisti au ramas blocati intr-un hotel in apropiere de Gabrovo (centru).

De asemenea, caderile abundente de zapada au taiat caile de acces spre zeci de localitati din centrul si nord-estul Bulgariei. Cateva sate au ramas fara electricitate si fara apa.

In Bulgaria s-au inregistrat in aceasta iarna cele mai abundente ninsori din ultimii 30 de ani, potrivit meteorologilor.

Si in Cehia, traficul rutier si feroviar a fost puternic perturbat de caderile abundente de zapada, insotite de rafale puternice de vant.

Caile de acces spre zeci de comune situate, in general, in regiunile frontaliere si pe Platoul ceho-morav (la aproximativ 150 de km est de Praga) au fost taiate de caderi semnificative de zapada. De asemenea, alte aproximativ 40 de linii secundare de cai ferate au fost blocate.

In districtul Teplice (nord), scolile au fost inchise pana luni. De asemenea, au fost inchise cateva puncte de trecere de la frontiera cu Germania.

Accidentele rutiere produse din cauza poleiului s-au soldat, miercuri, cu cativa morti, mai ales in Moravia (est), au anuntat surse ale Politiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.