Acasă Actualitate Dumitru Sechelariu a evacuat 70 de copii din Gradinita Letea

Dumitru Sechelariu a evacuat 70 de copii din Gradinita Letea

DISTRIBUIȚI

70 de copii de la Gradinita Letea au gasit, ieri dimineata, usile blocate cu gratii si incuiate cu lacate de catre proprietarul spatiului, SC Letea, al carei patron este omul de afaceri bacauan Dumitru Sechelariu, transmite corespondentul Mediafax.

-Am venit si am gasit lacat, nu am fost anuntati sau instiintati. Noi vrem sa intram, avem bunuri acolo, vrem sa ne continuam activitatea macar pana la vara-, a declarat Ana Burlacu, directorul gradinitei.

Parintiii copiilor au taiat lacatele cu un ferastrau, iar copiii au intrat in clase, activitatea derulandu-se normal.

Parintii sunt in mare dificultate pentru ca nu au nici o alta posibilitate de a-si lasa copiii in timp ce sunt la serviciu.

-Nu avem unde sa lasam copiii. La serviciu nu ii putem lua, concediu medical nu ne putem lua. Am platit pana la sfarsitul lunii sa ne lase. Au asteptat vineri pana am plecat si apoi au pus lacate. Sa se afiseze in baza carei hotarari judecatoresti s-a pus lacat-, a declarat Cezar Perca, parinte.

Conducerea Letea sustine ca decizia a fost luata in baza unui act aditional semnat cu Inspectoratul Scolar Bacau, in care se stipuleaza reinnoirea contractului anual.

-Noi am trimis din luna decembrie notificari catre gradinita in care ii anuntam ca nu mai vrem sa innoim contractul. Am trimis si in ianuarie o notificare si, de fiecare data, ni s-au dat raspunsuri ca este un caz social, si nu solutii-, a declarat Romeo Stefan Lazescu, consilier juridic la SC Letea.

La randul sau, Inspectoratul Scolar nu recunoaste decat contractul de baza, care prevedea inchirierea spatiului pentru 20 de ani.

-Acela a fost contractul initial pe 20 de ani incheiat in 1999 si deci expira in 2019. Solutiile propuse de noi nu sunt acceptate de parinti, una pentru ca este un spatiu impropriu, cealalta pentru ca localul este prea departe de cartier. Mai apare si problema cadrelor didactice care raman fara loc de munca. Singura solutie ar fi sa fim lasati pana la sfarsitul anului scolar-, a declarat Ghiorghi Iorga, inspector general al ISJ Bacau. Parintii si educatorii sunt decisi sa sparga lacatele in fiecare zi, daca va fi nevoie, pentru a intra in gradinita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.