Acasă Actualitate Manifestari festive cu ocazia semnarii Tratatului cu UE

Manifestari festive cu ocazia semnarii Tratatului cu UE

DISTRIBUIȚI

Autoritatile centrale si locale intentioneaza sa marcheze semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE in 25 aprilie prin actiuni cu caracter festiv in toata tara.

Reprezentanti ai ministerelor, Primariei Capitalei, prefecturii, Muzeului Taranului Roman si Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti s-au intalnit, ieri, intr-o prima sedinta de lucru, pentru a stabili ce evenimente vor fi organizate duminica, 24 aprilie, si luni, 25 aprilie.

Printre propuneri s-au aflat organizarea unei expozitii de flori europene, la care sa participe ambasadele statelor UE in Romania, standuri ale tarilor membre UE (cu steaguri, postere, pliante), un targ de mesteri populari in continuarea targului organizat de Muzeul Taranului Roman de Florii, concerte de muzica populara, teatru in aer liber, o expozitie de carte europeana, duplex Romania-Bulgaria, un eveniment organizat pe Podul Prieteniei dintre Giurgiu si Ruse. De asemenea, ar putea fi arborate steagurile Romaniei si UE la toate institutiile publice, in gari si pe autobuze, iar Posta Romana ar putea emite o serie speciala de plicuri si timbre.

In aceeasi zi, la Luxemburg, vor avea loc alte evenimente printre care un concert sustinut de Angela Gheorghiu si orchestra Filarmonicii George Enescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.