Acasă Actualitate După ce le demoniza alături de Dragnea, ministrul-lingău Petre Daea se laudă...

După ce le demoniza alături de Dragnea, ministrul-lingău Petre Daea se laudă acum cu proiectele corporaţiilor străine

DISTRIBUIȚI

Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice şi secretar al Camerei Deputaţilor, oferă publicităţii răspunsul primit de la ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, ca urmare a unei interpelări pe tema importurilor de produse agroalimentare care depăşesc cu mult exporturile. Ministrul Daea nu doar recunoaşte că balanţa comercială cu produse agroalimentare a României este deficitară, dar îşi şi asumă ca merite proiecte derulate de companiile private prin lanţurile de hypermarketuri.

„Când domnul ministru Petre Daea mişună prin ţară, pe la târguri şi serbări câmpeneşti, se ambiţionează să transmită jurnaliştilor prezenţi iluzia unei agriculturi de succes. În realitate, însă, dincolo de apariţiile mai de grabă comice ale ministrului prin lanurile de grâu sau rapiţă, cifrele ne demonstrează că Romania are o balanţă de export-import negativă chiar şi în agricultură.

În 2018, balanţa comercială cu produse agroalimentare a României a fost deficitară, recunoaşte ministrul Petre Daea în răspunsul oficial primit de la Ministerul Agriculturii, adăugând manipulator că situaţia se datorează creşterii veniturilor populaţiei. Oricât de straniu ar suna, pentru Petre Daea, balanţa negativă este efectul îmbogăţirii populaţiei. Românii, în plină creştere a veniturilor, ar fi consumat tot mai mult şi tot mai exotic, motiv pentru care importurile ar fi crescut exponenţial, susţine Daea, care indică astfel un vinovat pentru raportul export-import deficitar: românul cu gusturi rafinate.

În alta ordine de idei, dar în acelaşi răspuns oferit, domnul ministru Daea trece în revistă şi o serie de „programe speciale” destinate echilibrării balanţei comerciale. Dintre aceste, în total patru la număr, domnul Daea prezintă şi programul „Filiera calităţii”, un proiect iniţiat, derulat şi susţinut de Carrefour România, o companie privată şi străină. Corporaţiile străine, până nu de mult, în epoca Dragnea a Partidului Social Democrat, principalul adversar al României,ii fac acum treaba domnului Daea. De fapt, domnul ministru ne aminteşte ca aceeaşi companie străină a derulat programe similare începând cu anul 2008.

În tot acest timp, domnul Daea nu ne-a invitat decât sa alegem oaia şi să combatem cormoranul”, a declarat deputatul Dehelean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.