Acasă Actualitate Efectul apelului CMR către foștii pacienți ai lui Beuran – Profesor universitar:...

Efectul apelului CMR către foștii pacienți ai lui Beuran – Profesor universitar: „am avut o experiență sinistră cu doctorul în cauză”

DISTRIBUIȚI

Președintele Colegiului Medicilor a transmis în urmă cu două zile un comunicat în care solicita foștilor pacienți ai chirurgului Beuran să iasă public în apărarea acestuia. Este prima oară de când Borcean conduce CMR când iese public în apărarea unui medic al cărui nume apare în presă. Prietenii știu de ce. De exemplu când Sorina Pintea i-a făcut plângere penală medicului Marian Stamate pentru o postare pe Facebook și acesta a fost chemat la poliție să dea declarații, Borcean a tăcut mâlc. DETALII AICI. Explicabil, dacă te întrebi cu ce l-ar fi putut ajuta ORL-istul Stamate vreodată pe Borcean, acuzat în urmă cu doi ani de malpraxis la moartea unei paciente operate de el în Spitalul din Caransebeș? Până în prezent, dintre foștii pacienți ai lui Beuran, doar profesorul universitar Paul Dragoș Aligică a povestit experiența avută cu doctorul Beuran și echipa acestuia:

„In familie am avut o experienta sinistra cu doctorul in cauza si echipa lui. De cateva ori situatia a fost la -fara exagerare- limita criminalului datorita iresponsabilitatii, incompetentei si nesimtirii celor altfel responsabili medical si logistic cu operatia. (Exemplu: Au pornit operatia si nu aveau RMN-ul, deci localizarea tumorii. Incepe operatia si iese asistenta si intreaba familia: unde ati pus RMN-ul… RMN-ul ramasese pierdut de „spital” pe traseu… Scot pacientul de la reanimare prematur, intra pacientul in fibrilatii; in tot spitalul nu exista medicamentul necesar…samd ).

Faptul ca pacientul a scapat cu viata este un miracol. Haosul, incompetenta, urechismul, lautarismul, marlania si arivismul sunt atribute ale echipei in cauza asa cum a fost ea cunoscuta la prima mana de experienta familiei mele.

Indivizii acestia ar fi trebuit pusi de mult sub investigatie profesionala daca nu de alt fel…. Si spun „de alt fel” din nou in cunostinta de cauza: chitanta fiind un concept aproximativ si eluziv in sferele mobilate de astfel de „mari” personaje….

PS Am convingerea ca exista o „spirala a tacerii” in jurul acestor centre de oligopol si monopol medical., aflate sub cupola unor inalte protectii politice si de alt fel. La o investigatie atenta se va dovedi -statistic- ca aceste grupari sunt in aceeasi masura medicale pe cat sunt criminale.”, conchide Aligică.

DRAGOS PAUL ALIGICĂ (n. 1966, Bucureşti) este doctor în ştiinte politice (Indiana University, Bloomington), în economie (ASE Bucuresti) şi in sociologie (Universitatea din Bucureşti). Este cercetător şi cadru didactic la James Buchanan Center for Political Economy, George Mason University, şi fellow la Hudson Institute, Washington DC. A predat la SNSPA, Bucureşti, şi a funcţionat ca expert şi consultant atât pentru organisme internaţionale precum Programul de Dezvoltare al Naţiunilor Unite, Banca Mondială şi United States Agency for International Development, cât şi pentru sectorul privat, lucrând pentru companii de consultanţă internaţională precum Booz Allen Hamilton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.