Acasă Actualitate Madam Pintea nu are nicio șansă cu plângerea împotriva medicului ORL Marian...

Madam Pintea nu are nicio șansă cu plângerea împotriva medicului ORL Marian Stamate

DISTRIBUIȚI
Cunoscutul medic Marian Stamate a anunțat că ministrul Sănătății, Sorina Pintea a depus o plângere la poliție împotriva sa pentru postările critice de pe Facebook. Pintea în loc să se ocupe să rezolve cu sistemul electronic privind cardul de sănătate stă și scrie plângeri împotriva celor care-o critică sau, și mai grav, pune oamenii din subordine s-o facă. Cum polițiștii noștri nu au altă treabă decât să limiteze libertatea de exprimare a românilor, nefiind în stare, de exemplu, să o salveze pe adolescenta din Caracal, l-au convocat pe doctorul Stamate la poliție să-l amendeze sau cine știe, să-i facă și vreun dosar penal dacă se poate, deși insulta și calomnia nu mai sunt infracțiuni grație Monicăi Macovei și PDL-ului.
Ceea ce nu știe Pintea și se vede treaba că și polițiștii ignoră din lingușeală pentru ministresa PSD, este că și Constituția și Curtea Europeană a Drepturilor Omului garantează libertatea de exprimare.
CEDO chiar obligă „autorităţile  unui  Stat  democratic să  tolereze  critica  chiar şi atunci când aceasta este considerată provocatoare sau insultătoare” (cauza Özgür Gündem vs Turcia, 16 martie 2000) şi totodată „permite să fie  stigmatizată ideologia  dominantă  a  Statului,  chiar și în  legătură  cu  subiecte sensibile  precum  integritatea  teritorială  a  acestuia,  pentru că  publicul  are  dreptul  de a  fi  informat  într-un  mod  diferit  în legătură cu aceste chestiuni chiar şi atunci când acest lucru este dezagreabil pentru autorităţi” (cauza Erdogdu vs. Turcia, 15 iunie 2000).
Totodată CEDO în mod repetat a explicat  că „limitele criticii admisibile sunt mai largi la adresa oamenilor politici, deoarece aceştia se expun în mod inevitabil şi conştient unui control atent al faptelor şi gesturilor lor, atât din partea jurnaliştilor, cât şi din partea masei de cetăţeni (cauza Lingens vs Austria 1986).”, iar „limitele criticii admisibile sunt încă şi mai largi la adresa Guvernului. Intr-un sistem democratic, acţiunile sau omisiunile guvernului trebuie să fie plasate sub controlul atent nu numai al puterilor legislative şi judiciare, dar şi al presei şi al opiniei publice (cauza Castells vs Spania, 23 aprilie 1992).
În plus, orice cetățean care semnalează presei ilegalități devine avertizor de integritate și este protejat prin lege iar vânarea lui devine infracțiune.
Așa că și dacă vreun Garcea îl amendează sau îl șicanează penal pe doctorul Stamate, în instanță va câștiga la pas iar pe Legea avertizorului public, pintea va avea ea probleme. Oricum din postarea sa de pe Facebook reiese că medicul Stamate nu s-a lăsat intimidat:
„De unde vine baiatu’?! N-ati ghicit! De la Politie! Cum de ce?! M-a reclamat Sorina Pintea ca i-am adus atingere imaginii, ca am fost defaimator la adresa distinsei sale persoane, ca hartuire, ca din astea, Legea 61, etc. A trimis femeia tot ce trebuie, ca la carte, un dosar cu print-uri de postari si de articole din ziare, profesionalism ministerial curat!
Asa incat, doamnelor si domnilor doctori, doamnelor si domnilor asistenti medicali, ati pus-o! Veti fi chemati toti la Politie pentru cuvinte ca „vinzatoare de brazi” sau „…satului” sau orice alte cuvinte, expresii, locutiuni sau idiomuri care o ating la imagine si faima pe distinsa si merituoasa ministra a sanatatii din fabulosul guvern al Romaniei, validat de mirificul parlament al Romaniei, ales de exceptionalul popor roman si mandatat de sobrul presedinte al Romaniei. Altfel, veti fi chemati sa dati declaratii si sa dati seama legii.
Sigur ca actiunile unei persoane publice ajunse in functie de ministru nu se stie cum sau inactiunile (atunci cand trebuie sa actioneze in interesul cetateanului si al tarii) nu pot fi reclamate la Politie. Sigur ca nu inseamna nimic pentru institutiile statului faptul ca sunt copii bolnavi de cancer care nu au medicamente. De exemplu…
Sorina, esti bine, da?! Multumita,da?! Jubilezi in cercul tau stramt?! Bravo, draga mea! Te tzuc!
P.S. Daca tu crezi ca asa merg lucrurile, te inseli. Dar atat poti, na – am inteles ca trebuie sa nu mai spun public cum si cat poti.
P.P.S. Foarte ok comportamentul doamnei comisar care investigheaza speta. Cum am zis mai deunazi: daca Politia ar reusi sa scape de uscaturi, chiar ar deveni o institutie. Insa nu cred ca vor intr-un mod determinat si nu cred ca vor fi lasati sa devina. Si inca ceva: valeu in ce aglomeratie de birouri isi desfasoara activitatea…..zici ca e autobuz, nu birou. Diferenta intre institutiile publice si corporatii incepe chiar de la spatiul personal alocat lucratorului. Acum ceva vreme, la un etaj mai sus al aceleiasi Politii aflam ca isi doteaza singuri birourile cu mobilier si cu te mai miri ce.”, a postat medicul Stamate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.