Acasă Politic Opoziția cere demiterea ministrului Culturii şi interimar al Educaţiei pentru declarația privind...

Opoziția cere demiterea ministrului Culturii şi interimar al Educaţiei pentru declarația privind Holocaustul

DISTRIBUIȚI
Opoziţia cere demiterea lui Daniel Breaz, ministru al Culturii şi ministru interimar al Educaţiei, după o declaraţie controversată privind Holocaustul. Chiar într-un discurs susţinut la o ceremonie de comemorare a victimelor Holocaustului, Breaz a numit această tragedie a umanităţii un moment delicat ca să nu-i spunem neplăcut.
„De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute; (…) anumite minorităţi au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenţia, nu doar a românilor , ci a întregii naţiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorităţi”, a declarat Daniel Breaz.
Este a doua declaraţie controversată în ultimele zile a unui oficial guvernamental privind Holocaustul şi al Al Doilea Război Mondial. Dana Rozalia Varga, consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă pe probleme care țin de minoritatea romă, a postat, luni, pe pagina de Facebook o fotografie în care președintele Klaus Iohannis era comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler. Deși postarea a fost ștearsă la scurt timp după, fotografia s-a viralizat pe rețelele sociale.
”Viorica Dăncilă să-l demită imediat pe ministrul interimar de la educație, Daniel Breaz și pe Dana Varga, consiliera personală a prim-ministrului.
După declarațiile iresponsabile privind Holocaustul, Daniel Breaz ar trebui dat afară din orice funcție publică!
Este grav că gesturi antisemite și manifestări naziste se regăsesc și în rândul consilierilor Vioricăi Dăncilă, pe care aceasta le tolerează!!!
Tragedia Holocaustului trebuie să se studieze mai temeinic în școli, pentru că prin educație se poate preveni și elimina intoleranța, ura și xenofobia. Cum mai poate să rămână ministru la educație Daniel Breaz după ce a afirmat că ororile Holocaustului au fost “momente … mai delicate… să nu le spunem neplăcute”?
Cum poate Dăncilă să aibă în continuare o consilieră care face asocieri ale Președintelui României cu liderul nazist A. Hitler?
Și mai bine ar fi ca toți miniștri, în frunte cu Dăncilă, să plece acasă!”, scrie Raluca Turcan.

1 COMENTARIU

  1. Aoleu Doamne ne-ai dat toti mutalaii si incompetentii din Tara sa reprezinte Tara, mai era tantalaul de la Suceava de o incompetenta crasa !!!cum poti numi asemenea specimene in guvernul unei tari cand stii ce limitati si aroganti sunt in prostia lor!!!astia strica relatiile care ne-au mai ramas cu tarile cu care aveam relatii bune cat de cat!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.