Acasă Actualitate Elena Udrea a primit provizoriu statutul de refugiat politic în Costa Rica

Elena Udrea a primit provizoriu statutul de refugiat politic în Costa Rica

DISTRIBUIȚI

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a anunţat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fostul ministru a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica, în baza Convenției ONU din 1954, în data de 21 martie 2018. Procurorul DNA prezent în sală a suținut că de fapt este o adeverință de refugiat provizorie.

Anunţul a fost făcut la termenul de vineri al procesului în care se judecă dosarul Gala Bute.

Întrebat de jurnaliști pe scările instanței, Veronel Rădulescu a recunoscut că de fapt e un statut provizoriu pe un an.

Statutul de refugiat se acordă în Costa Rica cetăţeanului străin care are o frică fondată că va fi persecutat pe motive de rasă, religie, naţionalitate, sex, apartenenţă la un anumit grup politic sau social, se află în afara ţării de origine şi care nu poate sau nu doreşte protecţia acestei ţări. Recunoașterea statutului de refugiat în Costa Rica are efectul încetării oricărei proceduri de extrădare inițiate de către guvernul țării în care se presupune că s-a comis infracțiunea.

Totodată, simpla completare a unei cereri de recunoaștere a statului de refugiat sau azilant suspendă orice procedură de extrădare în curs, până la luarea unei decizii finale în privința acordării sau nu a statutului.

2 COMENTARII

  1. Este revoltător! Mai mult ca sigur este sfătuită de către avocați costaricani care cunosc foarte bine procedurile legale; ar fi interesant să vedem și noi actul de refugiat al doamnei Udrea.
    Cu toate acestea, justiția română trebuie să ceară extraditarea acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.