Acasă Actualitate Replica IRIDEX: Nu noi poluăm aerul din Sectorul 1; Tudorache nu investighează...

Replica IRIDEX: Nu noi poluăm aerul din Sectorul 1; Tudorache nu investighează sursele de poluare și nu a montat instalațiile promise

DISTRIBUIȚI

În urma publicării de către ziarul Curentul a unui comunicat al Grupului de Inițiativă Civică Bucureștii Noi (G.I.C. Bucureștii Noi), o agenție de PR din București ne-a somat: „în conformitate cu legislația în vigoare, considerăm absolut necesar să aveți în vedere poziția companiei referitor la subiectul expus, drept pentru care vă solicităm publicarea imediată a materialului Drept la replica atașat aici”.
Pe această cale îi comunicăm agenției de PR cu pricina că legislația în vigoare nu prevede obligativitatea publicării unui drept la replică decât pentru audio-vizual, Legea presei 3/1974, singura care conținea o astfel de prevedere pentru restul mijloacelor de informare în masă, fiind abrogată din 2012 și că poziția companiei este referitoare și nu „referitor”.

Am decis să publicăm informațiile oferite de compania IRIDEX deoarece aceasta susține că mirosul puternic de sulf din Sectorul 1 nu i se poate imputa, că Primăria Sectorului 1 nu dorește să investigheze de fapt cauzele și sursele de poluare din cartiere iar primarul Tudorache nu și-a îndeplinit promisiunile făcute.

Iată informațiile:

„În cadrul articolului menționat se pornește de la afirmația total nejustificată și neargumentată despre sursa de poluare din zona Bucureștii Noi, respectiv ”…referitor la poluarea iresponsabilă a aerului cu hidrogen sulfurat și dioxid de sulf din zona menționată, a cărei sursă de poluare este groapa de gunoi de pe teritoriul Sectorului 1, București.”
Vă invităm să aveți în vedere că, în acest caz, pornind de la premise false, nu se poate ajunge la o soluție reală. În acest sens, studiile de dispersie și măsurătorile efectuate în multiple rânduri arată că depozitul de deșeuri de la Chiajna NU reprezintă cauza deprecierii calității aerului în zonă. Apoi, vă invităm să aveți în vedere harta zonei respective care implică mult mai mulți agenți economici care gestionează deșeuri, sau foste gropi de deșeuri părăsite și zone unde și acum se aruncă necontrolat deșeuri. Disconfortul resimțit de cetățeni are alte cauze si surse, pe care Autoritatea Locală nu dorește să le investigheze și nu dorește să le aducă la lumină!

Referitor la mențiunea din cadrul articolului: ”Inspecție inopinată la groapa de gunoi în iulie 2016 care este operată de grupul de firme IRIDEX și unde și-a făcut fotografii pe groapă pe care le mediatizează”:
Dorim să precizăm că fotografia dlui. Tudorache este realizată pe terenul deținut de către primărie pe care se aruncă necontrolat gunoaie, iar acest loc se află lângă depozitul de deșeuri, așadar, nu este nicio ”fotografie pe groapă”, iar de aici se observă contextul electoral în care sunt folosite mesajele împotriva operatorului. (n.r. nu a susținut nimeni că acea fotografie ar fi de la Groapa Iridex, ci chiar a fost menționată și sursa ei, b365.ro, iar acum nu există vreo campanie electorală în zonă). Noi, compania Iridex, ne-am oferit să curățăm acest loc aflat lângă depozitul de deșeuri ecologic de la Chiajna, însă nu am primit un răspuns pozitiv. Pe lângă necesitatea unor precizări detaliate cu privire la tema abordată, dar complementar acesteia, menționăm că IRIDEX Group Import Export consideră justificată îngrijorarea cetățenilor cu privire la calitatea aerului în Capitală și se alătură eforturilor acestora pentru depistarea surselor de poluare.”

„În același timp, dorim să vă reamintim că dl. primar al Sectorului 1 a făcut un angajament public de peste un an și jumătate că se va implica în montarea unor instalații de măsurare a calității aerului, lucru care, din păcate, încă nu s-a întâmplat! Avem totuși speranța că, în scurt timp, va începe demersurile pentru a instala aceste aparate de măsură, în scopul identificării corecte a tuturor surselor de poluare care afectează calitatea aerului în perimetrul sectorului 1.
Pe parcursul unor întâlniri precedente avute cu domnia sa, l-am invitat să numească un reprezentant al autorității publice pe raza căreia se desfășoară activitatea depozitului, care să verifice oricând activitatea noastră, fără nici un fel de restricții, dar nici la această invitație nu a dat curs, până în prezent.”

Foto:b365.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.