Acasă Actualitate Surse: Pintea va acorda sume compensatorii pentru sporuri iar regulamentul se va...

Surse: Pintea va acorda sume compensatorii pentru sporuri iar regulamentul se va renegocia

DISTRIBUIȚI

Surse guvernamentale susțin că în urma discuţiilor dintre sindicate, ministrul Sănătăţii şi ministrul Muncii s-a hotărât ca pentru toate spitalele care nu se încadrau la minimul prevăzut în Regulamentul de sporuri să se acorde sume compensatorii, astfel încât să nu mai existe diferenţe majore între spitale.

Totodată Pintea ar fi recomandat directorilor de spitrale să acorde cele două salarii pe an prevăzute de Legea 95 persoanelor cărora le-au scăzut veniturile. Pintea a promis că va emite o circulară în acest sens.

Pe de altă parte, săptămâna viitoare va exista o nouă rundă de discuţii cu cei doi miniştri pentru a se renegocia regulamentul de sporuri pe categorii de spitale, astfel încât la spitalele de urgenţă (ex. Spitalul Floreasca) să fie cel mai mare spor.

Reprezentanții sindicatelor din Sănătate au avut astăzi o întâlnire cu ministrul Sorina Pintea, la sediul Ministerului Sănătății. La discuții a participat și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Întrevederea de la sediul ministerului are loc în contextul în care în ultimele zile au avut loc proteste, organizate de cadrele medicale, legate de modul în care se acordă sporurile.

13 COMENTARII

  1. Dar d-na Ministru Pintea, de ce nu vorbește și despre asistență socială, de infirmierele care -au primut nici un leu mărire. Se vorbește continuu de spitale. La bătrânețe d-na Pintea la un azil veți ajunge și acolo veți vedea cât muncesc infirmierele cu dvs și câtă mizerie înghit, dar va fi prea târziu să faceți ceva si pentru ele. Veți întinde mana tremurândă după o cană de apă!

  2. Anonim!!!!!!! cu infirmierele ce faceți?Ele sunt date deoparte ,uitate,dar cele mai solicitate la locul de munca.fara infirmiere e f.greu…alergate peste tot( cu acte la semnat,la farmacie sterilizare,cu pacienții la radiografii) când cineva moare,cine il duce la morga..infirmiera!!! Ele sunt cele mai înjosite!! Când e vorba de dat ceva in plus..ele nu mai sunt in ordinea ierarhică: medic,asistent, infirmiera….numai la munca!!! Rusineeeee

  3. Infirmiera face toti (si munca asistentei pe cand ea munca noastra nu o poate face pt ca ea are scoala si nu se compara cu cacanaresele sau cu fermierele asa suntem comparate lor nu lor nu le ajung salariu de vinci zeci de milioane noua ne aj optispre zece milioane pe luna si tot ele sunt tari in gura nesimtitele si nici sindicatu SANITAS NU FACE NIMIC PT NOI DE CAT NE MANANCA BANI DE POMANA MAI BINE NE RESPECTA MEDICI !

  4. Pt.cele care lucreza mai mult nu sunt bani pt. marite,aceasta marire de salar a facut discrepanta inyte categoriile de pesonal,farmacisti,biologi,registratori,infirmiete,niciodata nu s a intamplt asa ceva.RUȘINE, RUȘINE, RUȘINE.

  5. De ce nu va dați numele?Doresc sa o întreb pe d-nas infirmiera care afirma ca uneori face și treaba asistentei ce anume face? Este chiar atât de simplant munca asistentei încât sa prestați în locul ei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.