Acasă Social Primarul Tudorache acuzat că face jocurile firmei care poluează cu sulf Sectorul...

Primarul Tudorache acuzat că face jocurile firmei care poluează cu sulf Sectorul 1 unde aerul este irespirabil

DISTRIBUIȚI

Replica IRIDEX: Nu noi poluăm aerul din Sectorul 1; Tudorache nu investighează sursele de poluare și nu a montat instalațiile promise

Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi (G.I.C. Bucureștii Noi), ca reprezentant al cetățenilor cu spirit civic și responsabili din cele șapte cartiere ale Zonei Urbane Bucureștii Noi, dorește să aducă în atenția publicului acțiunile întreprinse de către actuala administrație locală a Sectorului 1 referitor la poluarea iresponsabilă a aerului cu hidrogen sulfurat și dioxid de sulf din zona menționată, a cărei sursă de poluare este groapa de gunoi de pe teritoriul Sectorului 1, București.

În cele 21 de luni de la preluarea mandatului, dl. Dan Tudorache, primar al Sectorului 1, a întreprins o serie de acțiuni ce au avut ca scop o șlefuire a imaginii de politician și mai puțin soluționarea unei probleme reale cu care se confruntă locuitorii cartierelor Bazilescu, Băneasa Sud, Chitila Triaj, Costeasca, Dămăroaia, Pajura și Străulești Sud, precum și alte zone intens populate ale Bucureștiului.

Deși la prima vedere acțiunile demarate de primarul Sectorului 1 pot părea legitime și firești față de problemă, în fapt ele s-au dovedit a fi acțiuni fără fond, dovadă fiind rezultatele care întârzie să apară din cauza unor demersuri incomplete sau doar de fațadă.

Enumerăm mai jos, în ordine cronologică, acțiunile demarate de către primar:

1. Inspecție inopinată la groapa de gunoi în iulie 2016 care este operată de grupul de firme IRIDEX și unde și-a făcut fotografii pe groapă pe care le mediatizează;

2. Inițierea unei campanii de strângere de semnături, în toamna anului 2016, cu mediatizare puternică prin panouri outdoor, bannere și publicitate în media scrisă și online, cu ajutorul unui ONG care a strâns peste 31.000 de semnături, dar în mod curios semnatarii nu se regăsesc ca niște nemulțumiți reali de situația actuală din cartiere măcar într-o proporție de 25%;

3. Participarea la o dezbatere, alături de cetățeni, a Agenției de Protecție a Mediului București (APMB), la sediul acesteia, în vara lui 2017, prilejuită de parcurgerea pașilor procedurali de acordare a Autorizației Integrate de Mediu pentru operatorul gropii, unul dintre ei, IRIDEX GIE SRL;

4. Inițierea unei acțiuni în instanță, în toamna anului 2017, neprofesionistă, nedocumentată și din start pierzătoare, Primăria Sectorului 1 împotriva Agenției pentru Protecția Mediului a Municipiului București, cu prima înfățișare în 2 aprilie 2018, care a fost recuzată ca inadmisibilă de către instanță;

5. Întâlnire ad-hoc în data de 02 martie 2018 cu cetățenii, chipurile un „protest în stradă”, la groapa IRIDEX, înainte de mitingul organizat legal de grupul nostru civic în cartierul Bucureștii Noi și anunțat din timp pentru data de 10 martie 2018, cu intenția vădită de a confisca nemulțumirea populară și a se pune în fruntea ei;

6. Scrisoare deschisă, trimisă în februarie 2018, în aceeași perioadă când mitingul nostru din 10 martie 2018 fusese deja anunțat, către Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, o acțiune pur de imagine, folosind un mijloc de responsabilizare a autorităților centrale specific unor cetățeni obișnuiți care folosesc astfel de mijloace și nu de către politicieni aflați în exercițiul funcțiunii de autoritate publică locală.

Considerăm că acțiunile mai sus enumerate au menirea de a salva imaginea politicianului și de a da o justificare ulterioară acestuia, la următoarele alegeri locale din 2020, ca unui politician care a luptat din răsputeri pentru stoparea poluării dar care este împiedicat de demersurile altora.
G.I.C. Bucureștii Noi se poziționează critic în raport cu aceste acțiuni de imagine de până acum ale Primarului Sectorului 1, dl. Dan Tudorache, care are între atribuțiunile postului pe care îl ocupă și protejarea calității aerului din Sectorul 1, în conformitate cu Legea Calității Aerului nr. 104 / 2011, art. 22.
Ca grup civic de cartier responsabil și implicat cerem din partea primarului, dl. Dan Tudorache, acțiuni ferme și eficace, imediate, de soluționare în sensul stopării poluării zilnice cu hidrogen sulfurat și dioxid de sulf, în care să se folosească de toate prevederile legale și contractuale pe care administrația le are la dispoziție, cu onestitate și maximă determinare.
G.I.G. Bucureștii Noi, prin membri săi, își va asuma rolul de a conștientiza în rândul a cât mai mulți dintre locuitorii Zonei Urbane Bucureștii Noi pericolul grav la care sunt expuși zilnic, ei și familiile lor, și care le afectează grav sănătatea.
În același timp, vom trage un serios semnal de alarmă autorităților locale și centrale că lucrurile nu mai pot continua ca până acum, în total dispreț față de dreptul constituțional al fiecărui cetățean, prevăzut la art. 35 din Constituția României, pentru un mediu sănătos.

Foto:b365.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.