Acasă Actualitate Elena Udrea: Ar trebui să fiu urmărită penal și pentru „Oscarurile” din...

Elena Udrea: Ar trebui să fiu urmărită penal și pentru „Oscarurile” din turism

DISTRIBUIȚI

Elena Udrea a acuzat ieri din nou comisia care a anchetat-o de încălcarea Constituției, a Codului Penal și a Regulamentului Camerei Deputaților, precizând că datorită ei grupul german TUI a revenit în România, că a primit trei „Oscaruri“ (Mere de Aur) în turism și că în timpul mandatului său de ministru, țara noastră și-a depus candidatura pentru un loc în OMT.
„Nu credeți că ar trebui să fiu anchetată și pentru că România a primit un loc de vicepreședinte în OMT?(…) Pentru că România a primit trei „Golden Apple“ (Mere de Aur – n.r.) presupun că ar trebui chiar să fiu anchetată penal“, le-a spus Udrea parlamentarilor.
Ministrul turismului a enumerat în Parlament eforturile pe care le-a depus pentru a promova România pe plan extern: peste 50 de târguri de turism, prezența la Roland Garros și promovarea pe Eurosport a unor spoturi publicitare sponsorizate de BRD.
„BRD a fost singura instituiție privată care s-a oferit să promoveze turismul românesc“, a spus aceasta.
Udrea a acuzat faptul că a fost anchetată de o comisie politică ce și-a desfășurat activitatea în afara normelor legale, că obiectivele acesteia depășesc limitele unei comisii parlamentare, care nu se poate pronunța asupra nerespectării legii, că nu a fost compusă regulamentar, că unii membri au fost incompatibili, abuzivi și nu au avut cunoștințe de specialitate.
„Așa-zisul expert în achiziții este fostul președinte al ANRMAP“, a spus ministrul.
„Comisia Vanghelie a încercat să scufunde în noroi eforturile țării noastre.(…) Compromiterea mea e pe agenda PSD și PNL“, a mai declarat Elena Udrea.
Acuzațiile formulate în Raport sunt de
rea-credință, iar raportul nu are valoare juridică și acuzațiile de uzurpare sau de neglijență în serviciu nu se susțin, a mai spus Elena Udrea.
„Chiar Ministerul Finanțelor a dat un comunicat care susține că cheltuielile Ministerului Turismului sunt legale“, a mai spus pedelista.
Ședința Camerei Deputaților a fost suspendată ieri, la prânz, după ce deputații PNL și PSD au părăsit sala de plen.
Elena Udrea a declarat după suspendarea ședinței Camerei Deputaților că, atunci când PSD și PNL au majoritate în Parlament, „își permit să facă orice.
„Lupta aceasta electorală se duce cu arme ilegale. Acest comportament este abuziv“, a încheiat Udrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.