Acasă Actualitate Emisarul lui Erdogan: în spatele românilor care luptă cu mega-moscheea se află...

Emisarul lui Erdogan: în spatele românilor care luptă cu mega-moscheea se află oamenii lui Gulen. Vezi răspunsul luptătorului Berenghi

DISTRIBUIȚI

Ambasadorul turc la Bucureşti, Osman Koray Ertaş a lansat acuzații penibile la adresa celor peste 8000 de români care s-au constituit părți în procesul de pe rolul Curții de Apel deschis de Cătălin Ioan Berenghi alături de Ioan Catalin Gornic, Calin Marincus si Todiras Octavian, unde se solicită anularea Hotărârii de Guvern prin care premierul Victor Ponta a oferit peste un hectar pe Bulevardul Expoziției pentru ca Turcia să construiască cea mai mare moschee din Europa deși în Sectorul 1 trăiesc doar 952 de musulmani. Într-un interviu acordat news.ro, Ertaș spune că „În primul rând, vreau să subliniez că Turcia nu are o obsesie din a construi o moschee la Bucureşti (…).Dacă vedem că acest proiect pentru moschee în România este abuzat şi aprinde sentimente antiturce şi islamofobe în societate, ne oprim şi facem câţiva paşi în spate (…).Noi suntem o ţară responsabilă şi apreciem Parteneriatul Strategic şi nu am permite nimic care să pună în umbră această relaţie, nici măcar acest proiect”, a subliniat Ertaş.

Acesta a respins o serie de informaţii apărute în presă, potrivit cărora Ankara „acţionează în secret, că nu informează Muftiatul sau că nu informează opinia publică română”. „Credem că în spate se află activişti anti-Turcia, în special membri FETO (organizaţia clericului Fethullah Gulen – n.r.). Nici măcar nu am cerut PUZ, de exemplu, cedând în privinţa proiectului. Deci ştirea că lucrările vor începe în 2017 şi că Turcia acţionează clandestin este complet greşită. Nu s-a convenit nimic nici în privinţa stilului arhitectural sau al mărimii moscheii”, a adăugat Ertaş.

Acum se explică și faptul că Autoritatea religioasă din Turcia a șters de pe site proiectul mega-moscheii ce urma să se construiască în București.

Citește și Deși garanta că Turcia este dispusă să schimbe proiectul mega-moscheii cu unul mai mic, muftiul refuză să mai discute cu presa

Activistul Cătălin Ioan Berenghi, fost luptător în patru războaie cu Legiunea străină și cel care a reușit să transforme procesul inițiat împotriva guvernului în problema construirii mega-moscheii, într-unul colectiv, a răspuns acuzațiilor ambasadorului Turciei la București, punctual:

„1. „El a sugerat că în spatele controverselor din ultima perioadă privind acest proiect s-ar afla susţinători ai clericului de opoziţie Fethullah Gulen, pe care Turcia îl acuză că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat de anul trecut.”

Cei mai infocati care duc aceasta lupta contra construirii abuzive la Bucuresti a Mega Moscheii, de aproape 2 ani de zile sunt: Catalin Ioan Berenghi, Catalin Ioan Gornic, Calin Gheorghe Marincus, Octavian Todiras, Eugenia Abrudan si multi altii.
Cei pe care i-am enumerat nu fac parte si nu sunt finantati de clericului de opoziţie Fethullah Gulen, de catre servicii secrete sau alte organizatii obscure.

2. Diplomatul a respins o serie de informaţii apărute în presă, potrivit cărora Ankara „acţionează în secret, că nu informează Muftiatul sau că nu informează opinia publică română”. „Credem că în spate se află activişti anti-Turcia, în special membri FETO (organizaţia clericului Fethullah Gulen – n.r.). Nici măcar nu am cerut PUZ, de exemplu, cedând în privinţa proiectului”, a insistat oficialul de la Ankara, în interviul acordat News.ro.

Una spune diplomatul si alta s-a intamplat in realitate, adica:
Pe site-ul oficial al Diyanet (autoritatea religioasă turcă) moscheea si planul construii acesteia erau promovate la maximum, in paralel cu strangeri de fonduri in mediul on-line, 9 banci acordandu-si suportul pentru aceasta colectare. Altfel spus, oricine din Turcia si nu numai ar fi putut face o donatie pentru construirea Moscheii Mamut de la Bucuresti.

3. În ceea ce priveşte proiectul pentru o capelă românească la Istanbul, ambasadorul a amintit că proiectul a avut la bază principiul reciprocităţii. „După cum am spus, această chestiune a fost discutată pe baze de reciprocitate şi am lucrat la găsirea unor terenuri în Istanbul pentru a fi folosite de autoritatea română de resort, să spunem aşa, pentru a nu-i da numele, pentru a construi un spaţiu de cazare şi o capelă(…) Dar cum lucrurile sunt îngheţate aici, lucrurile sunt îngheţate şi acolo”, a spus el.

Referitor la ” RECIPROCITATE” …
Daca la Bucuresti se doreste ” construirea celei mai mari Mega Moschei din sud-est-ul Europei” si in acest scop a fost donat in luna mai 2015, un teren cu o valoare reala cuprinsa intre 11-13 milioane de euro, statul turc deocamdata nu a pus nimic la dispozitia Romaniei, nici macar terenul aferent constructiei capelei.
Mega Moschea nu echivaleaza nici pe departe cu ” o capela si nici cu un spatiu de cazare pentru pelerini”.

ASADAR, cei care se lupta impotriva contruirii Mega Moscheii de la Bucuresti se lupta pentru ca:
– Se incalca legea pamantului, Legea Valaha (Jus Valachorum), recunoscuta de Imperiul Otoman cu mult inainte de anul 1453.
Au fost emise la Istanbul intre anii 1462-1531, 3 capitulatii, prin care Imperiul Otoman jura ” Sa nu se contruiasca Geamie (Moschee) pe pamant Valah si Moldovean in veacul vecilor”
Legea Valaha si capitulatiile au fost semnate de insusi sultanul.
Toate capitulatiile au fost incluse in Tratatul de Pace de la Kuciuk-Kainargi 1774, tratat recunoscut international;
– Nu dorim ca Romania sa devina ringul disputelor politice si religioase dintre presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan si clericului de opoziţie Fethullah Gulen;
– Poporul roman are alte prioritati cu pamanturile martirilor Brancoveni si nu doreste sa faca donatii in valoare de 11-13 milioane euro, dupa cum a decis clasa politica aleasa;
– Nu dorim ca Romania sa devina locul de joaca al unor organizatii moderate sau extremiste (teroriste).

Pentru noi primează interesul cetățeanului, interesul țării, viitorul acestui neam și al copiilor noștri.”, a concluzionat Berenghi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.