Acasă Actualitate Euro a crescut la 4.8026, cel mai mare nivel anunţat vreodată de...

Euro a crescut la 4.8026, cel mai mare nivel anunţat vreodată de BNR

DISTRIBUIȚI

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 4,8026 lei/euro, în creştere cu 0,4% faţă de valoarea atinsă joi, acesta fiind cel mai mare nivel anunţat vreodată de BNR. Dolarul american şi preţul aurului au atins noi niveluri record.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a crescut de la 4.4307 lei la 4.4462 lei. Acesta este a opta oară, în ultimele trei săptămâni, când dolarul ajunge la un nou nivel record în raport cu leul.

Preţul gramului de aur a crescut de la 229.4268 lei la 233.5122 lei.

Cursul francului elveţian a urcat de la 4.5078 lei la 4.5258 lei.

3 COMENTARII

    • Lasa-l ma pe ISARESCU intreabai pe PSDisti pe ce baza au marit pensiile alea mari si speciale si au dat o groaza de bani bugetarilor si altor salariati.
      Asta este tot,s-au tiparit o gramada de bani si s-au dat oamenilor fara ca economia sa produca marfa care sa acopere bani aia care au venit pe piata,mai multi bani aceias marfa=dai mai multi bani daca vrei sa cumperi acelasi produs si tot mai multi bani dai si pentru un euro,dolar sau alta valuta.

  1. Dragă Redacție ,,Curentul”
    Știrea m-a făcut un pic confuz! Nu știu dacă vorbiți de deprecierea leului sau de devalorizarea sa.Din puținul cât am studiat eu pe vremuri la cursul de economie,deprecierea monetară este faptul când moneda pierde valoare în raport cu bunurile și nu e din cauza autorității monetare naționale!.Va fi necesară monedă în plus pentru a cumpăra același bun. Adică o scădere a puterii de cumpărare! Asta antrenează inflația! Dacă vorbiți de devaluarea leului, înseamnă că autoritatea monetară a țării reduce voluntar valoarea leului în raport cu o altă mnedă de referință. Ministrul Cîțu vorbește despre deprecierea monedei din zonă ,Întâiul sinistru Orban ne spune că deprecierea este cauzată de PSD! Cred că e o mică confuzie între devaluare și depreciere! Nu știu dacă Orban și Câțu dau vina pe BNR,dar devaluarea este guvernată de BNR și deprecierea de către Guvern! Ori devaluăm ca să exportăm mai mult că e ieftin(dar scump pentru a importa!) ori depreciem ca să în locuim leul cu euro așa cum a promis România lui Ponta în 2014(dar nu a trecut la euro în 2019)ori Isărescu și banca lui națională(în dec. 2018 ,Mugurel a zis cu limba lui personală că Romania va trece la euro ,în 2026!).Nu mai zic nimic pentru că eu sunt nul privind deprecierea și devaluarea leului! Poate ne explică tov Câțu sau tov Isărescu cum e cu chestiile astea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.