Acasă Actualitate Evadatul din Penitenciarul Braila a fost prins acasa

Evadatul din Penitenciarul Braila a fost prins acasa

DISTRIBUIȚI

Joi seara, Petre Calestu, detinutul evadat, lejer, acum doua zile de la un punct de lucru al Penitenciarului Braila, a fost prins in apropierea domiciliului sau din judetul Galati.

Detinutul a fost capturat de politistii din grupa operativa a Penitenciarului Braila, in jurul orei 21.00, in comuna galateana Beresi Meria, in timp ce acesta incerca sa intre in curtea familiei sale. El a fost somat sa se predea, iar detinutul – aflat intr-o avansata stare de oboseala – s-a oprit si nu a opus rezistenta in momentul retinerii. El a fost dus inapoi in penitenciar.

Petre Calestu si-a motivat evadarea prin faptul ca durata condamnarii i se pare ca este prea mare in raport cu fapta comisa – furtul unor obiecte casnice de la un vecin pe care le-a restituit integral. Totodata, el a invocat si situatia familiala deosebita, sotia si cei doi copii minori neavand surse de existenta. Calestu mai sustine ca fapta sa a fost spontana si ca o regreta. El executa o pedeapsa de patru ani de inchisoare pentru furt in dauna avutului privat, fiind arestat pe 26 octombrie 2001.

In cautarea evadatului, a fost prinsa o banda de recuperatori

Cautarea lui Calestu de catre Politie nu a fost lipsita de incidente. Pentru a-l prinde pe Calestu, politistii din judetele Galati si Braila au organizat filtre rutiere si au verificat numeroase masini, retinand in schimb o banda de recuperatori. Membrii bandei – aflati la bordul unui Mercedes fara numere de inmatriculare – au trecut prin doua baraje de Politie, au abandonat masina si au fugit, chemand in sprijinul lor grupuri inarmate de rude si prieteni. Un numar de 13 persoane au fost retinute, iar alte trei sunt cautate, in urma interventiei in forta a politistilor pentru eliberarea sechestratului si pentru calmarea turbulentilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.