Home Actualitate Exista temeri ca armele furate ar putea fi folosite in timpul vizitei...

Exista temeri ca armele furate ar putea fi folosite in timpul vizitei presedintelui Iliescu

DISTRIBUIŢI

Cu cateva zile inainte de vizita presedintelui Ion Iliescu la Iasi, dintr-un bar au fost furate doua pusti si un pistol, iar hotii nu au fost inca prinsi. Unul dintre cei implicati in acest furt a fost identificat de politisti, dar nu a fost gasit la domiciliul sau. Tanarul suspect, Cornel Constantin Prodanciuc, a fost dat in urmarire generala pe tara.

Dupa ce au fortat usile si au ravasit totul, autorii au luat doua pusti de vanatoare, un pistol cu gaze, munitie pentru toate armele, doua televizoare Philips, aparatura foto si 10 milioane de lei. A doua zi, patronul firmei -Avracor- SRL, Cornel Vrabie, a descoperit furtul si a anuntat Politia. Cercetarile au fost preluate de Serviciul Arme, Explozivi si Substante Toxice, iar politistii au stabilit ca unul dintre cei implicati in jefuirea magazinului de pe Independentei este Corneliu Constantin Prodanciuc (24 ani). Tanarul a lucrat jumatate de an la firma -Avracor- ca sofer si stia foarte bine ce poate gasi in subsol.

Politistii banuiesc ca la jaf aub participat mai multe persoane, insa au dat publicitatii un singur nume: Prodanciuc. -Am ajuns la concluzia ca au fost mai multi dupa modul de operare si dupa faptul ca au fost furate obiecte voluminoase. Deocamdata a fost identificat ca fiind implicat in acest furt numai Corneliu Constantin Prodanciuc, urmand ca ancheta sa conduca la gasirea tuturor participantilor-, a spus maiorul Gelu Costin, seful Serviciului Arme, Explozivi si Substante Toxice, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie.

Tatal suspectului, prieten cu pagubitul

Tatal tanarului dat in urmarire generala, Dumitru Prodanciuc, este directorul -IIRUC-Iasi. Surse din Politie sustin ca acesta este amic cu Cornel Vrabie, patronul firmei -Avracor-. Astfel, pe baza relatiei dintre cei doi, se presupune ca tanarul Prodanciuc a fost angajat ca sofer la -Avracor-. Dumitru Prodanciuc nu a putut fi contactat ieri. Politistii ieseni si-au intensificat eforturile pentru a-i prinde pe cei care umbla cu pustile si pistolul furat, cu atat mai mult cu cat maine va sos,i la Iasi, presedintele Romaniei, Ion Iliescu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.