Cei cinci sindicaliști, administratorii Realitatea Media, i-au dat cu flit lui Vîntu. Tårziu, după părerea specialiștilor în insolvență. Declararea falimentului la Realitatea TV este o chestiune de zile și, cum Vîntu nu mai are bani să acopere măcar datoriile către firmele care i-au cerut insolvența, cei cinci lideri sindicali care se băgaseră cu simbrie la Vîntu s-au speriat și s-au cerut afară: Marius Petcu – președinte CNSLR Frăția, Iacob Baciu – președintele Confederației Sindicatelor Democrate din Romånia, Achille Duțu – președintele Federației Sindicatelor din Chimie și Petrochimie, Dumitru Costin – președinte Blocul Național Sindical, Ion Popescu – președintele Confederației Sindicale „Meridian“. Cei cinci, conform Legii 85/2006 privind procedura insolvenței, riscă pușcăria pentru infracțiunea de bancrută simplă prevăzută de Art. 143 (neintroducerea sau introducerea tardivă, de către debitorul persoană fizică ori de reprezentantul legal al persoanei juridice debitoare, a cererii de deschidere a procedurii în termen, care depășește cu mai mult de 6 luni termenul prevăzut la art. 27, adică 30 zile).
Conform Art. 3 din aceeași lege, insolvența este prezumată ca fiind vădită atunci cånd debitorul, după 30 de zile de la scadență, nu a plătit datoria sa față de unul sau mai mulți creditori. Cum unele din datoriile Realității TV depășesc și un an de la scadență, cei cinci lideri sindicali au stabilit cu Vîntu să iasă de la administrare, așa cum PSD-ul stabilea cu Vîntu în septembrie să iasă de la guvernare.
Dacă liderii sindicali au jucat cartea cåștigătoare, vom vedea cånd creditorii le vor cere atragerea răspunderii materiale și penale pentru faliment. Cåt despre PSD, despre ei deja știm cu siguranță că au jucat cartea necåștigătoare, pe numele ei Sorin Ovidiu Vîntu.
Șase cereri de intrare în faliment împotriva trustului Realitatea-Cațavencu. „Cotidianul“, deja în insolvență.
1. Patru cereri îndreptate împotriva Realitatea Media SA (Realitatea TV): SC „R“ SA, termen pe 16.03.2010, SC MEDIAFAX SA, termen 23.02.2010, SC SYSTEM DESIGN & INTEGRATION SRL, termen 03.03.2010, G.C.T. GENERAL CLIMA THERM SRL, cu termen 03.02.2010, și UCMR ADA cere peste 3.000.000 de euro, primul termen în 31.03.2010
2. Două cereri îndreptate împotriva Cațavencu SA SC ATTICA IMAKO MEDIA SRL, termen 29.01.2010, ATTICA MEDIA RMN SRL, termen 09.02.2010.
Fostul patron al Realității TV, Silviu Prigoană, a estimat datoriile „grupului“ la 60 milioane de euro, din care Realitatea TV – 20 milioane de euro. Concluzia: „un cal mort“ pe care el n-ar mai paria.
Acum, ca să înțeleagă toată lumea
În interviul exclusiv acordat de Vîntu lui Petrișor Obae pentru www.paginademedia.ro, acesta dă vina pe Board-ul editorial pentru situația jalnică în care a ajuns grupul Realitatea-Cațavencu.
După părerea mea, aceasta este o dovadă de „bărbăție“ autentică din partea lui Vîntu. Dacă făcea profit, se lăuda. Acum, cu șase cereri de deschidere a falimentului, jurnaliștii sunt vinovați.
În general, în interviu, Vîntu bate cåmpii cu investiții, extindere, descentralizare, board, business, componență socială, competență bla-bla.
Sorinele, de ce minți, că DIICOT-ul n-are dinți!
Stresat de apropierea extrădării/ audierii lui Nicolae Popa, SOV a început să dea rateuri. În interviu, dă niște răspunsuri de-a dreptul mincinoase. Sunt de-za-mă-gi-tă!
„Reporter: Sindicaliștii ies și ei. De ce?
SOV: Este o nouă etapă. Nici sindicaliștii nu erau oameni de afaceri, care știu cum funcționează un business.
Reporter: Pånă acum de ce au fost menținuți?
SOV: Au avut un mandat pe patru ani, iar acum acest mandat expiră.“
Doar nu era să admită că cei cinci sunt speriați de-a dreptul. Conform verificărilor făcute la Registrul Comerțului, numirea celor cinci s-a făcut în 07.09.2004 pentru un mandat de patru ani, mandat ce a fost prelungit pånă în 21.04.2010. Deci, prima minciună.
„Reporter: Anul trecut trustul era pe pierdere.
SOV: Nu confundați pierderea cu investiția. Trustul a fost pe investiții, iar acum s-a încheiat această perioadă și va fi funcțional, sper cu profit.“
Verificăm și la Ministerul de Finanțe și iată ce constatăm: în 2008, Realitatea a avut o pierdere de 19 milioane de euro, Cațavencu – pierderi de 8,8 milioane, „Cotidianul“ – pierderi de 600.000 de euro euro. Adunăm și obținem o pierdere de 28.4 milioane de euro. Deci, a doua minciună.
„SOV: Îmi place să cred că s-a construit un know how în domeniu. Dovadă a acestui fapt este că Antena 3 nu a făcut decåt să copieze cu exactitate formatele Realității TV.“
Auzi, hai că nu-mi place să-l apăr pe Voiculescu, dar dacă vii să-mi spui că tu, Vîntu, fost deținut de drept comun, ai și inventat ceva în Romånia, orice, pe Badea, pe Gådea, ești disperat rău. Te-au ajuns blestemele păgubiților de la FNI!