Acasă Actualitate Fetiță de doi ani găsită nevătămată după ce a rătăcit o noapte...

Fetiță de doi ani găsită nevătămată după ce a rătăcit o noapte prin pădure

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, ora 13,00. Un sunet ascuțit de apel tulbură ceea ce se preconiza a fi o după-masă liniștită. La 112, glasul tremurat al unui tată anunță dispariția unui copil. E fetița lui. Are doi ani. Nu o găsesc de aproape trei ore. Au căutat-o peste tot, dar fetița nu-i. Era cu ei, pe câmp, trebuia să îi aștepte la căruță, dar deodată fetița nu a mai fost. Dispecerul dă alarma. Nu e niciun cod oficial, e doar codul dat de sufletul oricărui părinte care nici nu vrea să-și închipuie ce ar simți dacă nu ar ști unde-i e copilul.

Sunt proceduri, planuri de măsuri, de acțiune care intră imediat în aplicare în asemenea situație. Unde e copilul, ce s-a întâmplat? Nu e treaba noastră să judecăm. Treaba noastră e să găsim fetița. Telefoanele încep să zbârnâie în toate unitățile ce poartă sigla Ministerului Afacerilor Interne. Poliția face tot ce-i de făcut când dispare un minor: audiază părinții, verifică zonele apropiate, caută pe la cunoscuți.

Copila nu-i. Au rămas fără ea pe undeva pe câmpurile din preajma localității Giurtelecul Hododului. S-a făcut deja ora 16.30. Primarul și oamenii de prin comună s-au alăturat și ei echipelor de căutare. Au venit în Giurtelec 13 polițiști, 13 pompieri și șapte jandarmi. Au răscolit toată zona, au luat la pas câmpuri, drumuri, drumeaguri și boscheți. Nimic. TEBA e câine de urmă. Face parte din grupa canină a Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, dar a venit să-și ofere sprijinul în căutarea micuței.

Se însera și copila nu era de găsit. Au cerut ajutorul Poliției de Frontieră, să sprijine echipele de căutare cu tehnică de vedere pe timp de noapte. Cei care coordonau echipele au pus în aplicare tot ce știau, tot ce-au învățat, tot ce era omenește posibil. Noaptea nu e prea prietenoasă nici cu un om în toată firea rătăcit sub cerul liber, darămite cu un copil de doi ani. Căutările s-au oprit până în zori, dar speranța că va fi găsită teafără, mocnea în sufletul fiecărui căutător, indiferent ce uniformă purta.

S-a făcut dimineață și cu forțe proaspete echipele erau gata să pornească din nou în căutarea copilei, când tatăl acestuia anunță că și-a găsit fetița. Rătăcise, desculță, pe câmpurile și pășunile din zonă. Era înainte de ora opt, duminică dimineață, când copila a ajuns din nou în brațele părinților. Au venit cei de la Ambulanță și i-au evaluat starea de sănătate. Era bine. Căutătorii s-au întors la unitățile lor și toată lumea a răsuflat ușurată că finalul a fost cel așteptat și sperat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.