Acasă Actualitate Firea s-a crezut Ceaușescu dar s-a speriat de pușcărie

Firea s-a crezut Ceaușescu dar s-a speriat de pușcărie

DISTRIBUIȚI

În urmă cu 4 zile, primarul Capitalei anunța că la revenirea sa din „concediul legal de odihnă”, a luat act că cererea Federației Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în București pe 10 august 2018 a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind că numărul estimat al participanților, de 1 milion de participanți este prea mare și așa cum PSD a renunțat la organizarea unui miting de un miliome de persoane, așa ar trebui să se întâmple și în acest caz, organizatorul să „se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanților.” Și pe vremea comuniștilor adunările erau interzise și tare i-ar mai plăcea pesedistei care se consideră „primarul României” să dețină puterea pe care o aveau Ceaușeștii și să fie și lăudată și cântată ca el. Deocamdată n-a reușit.

După refuzul semnat de istericul viceprimar Aurelian Bădulescu, pe rețelele de socializare tot mai multe persoane anunțau că vor depune plângeri penale împotriva primarului general pentru abuz în serviciu, fiindu-le îngrădit dreptul la liberă exprimare.

Firea a vituperat: „Primăria Capitalei nu intenționează să obstrucționeze în niciun fel manifestațiile publice, dar solicită ca organizatorii să-și asume explicit respectarea legii și să-și dimensioneze acțiunile astfel încât să nu fie periclitată siguranța nici a participanților, nici a celorlalți cetățeni. Solicit să se pună capăt acuzațiilor și jignirilor proferate în spațiul public la adresa mea și a Primăriei Capitalei, câtă vreme nu există niciun motiv pentru care vreo entitate să fie lezată de vreo acțiune ireversibilă a autorităților. Legea și regulile sunt aceleași pentru toată lumea și nu se aplică după principiul ‘cine țipă mai tare’. Democrația înseamnă respectarea libertăților cetățenești câtă vreme acestea nu încalcă libertățile celorlalți. Regret că unii oameni politici cu pretenții s-au grăbit să arunce cu invective și acuzații, fără să cunoască situația de fapt și legea sau, mai grav, cunoscându-le dar ignorându-le cu bună știință, doar pentru câștiguri efemere în planul imaginii.”, a comunicat Firea.
Cum weekendul e un sfetnic bun, Firea a anunțat astăzi că „a aprobat solicitarea Federației Românilor de Pretutindeni de a organiza o manifestație de protest în Piața Victoriei, în data la 10 august 2018, la care sunt anunțate să participe 1 milion de persoane.”

Ba mai mult l-a și invitat pe organizatorul acestei manifestații, Dl. Emanuel Cioacă, președintele Federației Românilor de Pretutindeni, să participe la o întâlnire la Primărie dar acesta „a anunțat printr-un e-mail, transmis în cursul zilei de azi Comisiei de avizare a solicitărilor de organizare a adunărilor publice, că nu poate lua parte la această ședință de lucru din cauza imposibilității de a reveni în țară într-un timp atât de scurt, dar a menționat că așteaptă concluziile Comisiei și documentele necesare pentru a le semna.”

Nu-i așa că frica păzește bostănăria?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.