Acasă Actualitate Firea a anunțat introducerea unei vignete anuale de 19 milioane. Nici Pandele...

Firea a anunțat introducerea unei vignete anuale de 19 milioane. Nici Pandele nu are banii ăștia după ce a fraudat vânzarea a 10 nave ale României

DISTRIBUIȚI
Lei sau Euro, nu mai contează. 19 milioane e o sumă pe care n-o are nici Pandele deși în rechizitoriul Flota, Florentin Costel Pandele, în calitate de reprezentant al FPS în AGA de la CNM Petromin SA este învinuit că a adoptat mai multe hotărâri de vânzare pentru zece nave din flota comercială a României, provocând alături de alte 100 de persoane printre care și Traian Băsescu un prejudiciu statului român de peste 134 de milioane de dolari. Detalii AICI.
Gabriela Firea care pare că nu mai știe ce vorbește a anunţat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, mașinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete. Mașinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.
„Astăzi vă voi prezenta un proiect pe care îl lansăm în dezbatere publică, în consultare publică, de astăzi va fi publicat și pe site-ul Primăriei Generale, dar mi s-a părut normal ca primarul general să explice ideile principale ale acestui proiect, care vizează reducerea poluării. Așa cum știți, ne aflăm pe un loc neonorant în ceea ce privește poluarea, la nivelul țărilor Uniunii Europene suntem pe locul 6, este un fapt îngrijorător”, a declarat Gabriela Firea.
Primarul a anunțat introducerea unei viniete pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov.
„Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă pe București, Oxigen B unde B vine de la București, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 19 milioane. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Mă refer la mașini înmatriculate în celelalte județe și în alte țări, inclusiv Bulgaria”, a spus Gabriela Firea.
„După 3 ani, Firea descoperă că Bucureștiul este poluat și supraaglomerat. Măsurile propuse azi de Primarul Capitalei sunt un nou gest de imagine, cu impact nesemnificativ atât asupra traficului, cât și asupra poluării. Adevăratele măsuri pentru reducerea traficului și a poluării sunt: șoseaua de centură, parcările „Park and Ride”, o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot orașul, un adevărat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul în comun. Din păcate, pe niciuna din aceste componente esențiale ale programului electoral al Gabrielei Firea nu s-a făcut niciun progres notabil.”, comentează și Nicușor Dan,
Deputat de București.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.