Acasă Actualitate Firma de apartament din Iasi mai vrea cinci milioane de euro de...

Firma de apartament din Iasi mai vrea cinci milioane de euro de la Transporturi

DISTRIBUIȚI

Dupa ce si-a umflat conturile in doua luni si jumatate cu aproape cinci milioane de euro, prin decontarea supraevaluata a lucrarilor de dezinsectie pentru prevenirea si combaterea gripei aviare in cele 14 puncte de lucru din zona Dobrogei, patronul firmei de apartament din Iasi – Lumi SRL mai vrea inca cinci milioane de euro de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. -Am primit pana acum cinci milioane de euro pentru activitatea mea si am facturat pentru inca cinci milioane de euro, pe care trebuie sa-i primesc-, declara cu nonsalanta patronul firmei iesene Tonel Ursachi.

Prin contractul incheiat in octombrie 2005 cu reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR), SC Lumi SRL se obliga sa asigure la nivel national servicii de prevenire a raspandirii virusului gripei aviare. Contractul a fost acordat de CNADR prin incredintare directa, fiind invocata starea de urgenta data de aparitia primului focar de gripa aviara. -Curentul- a demonstrat ca aparitia focarelor de gripa aviara in zona Dobrogei a fost mana creasca pentru firma din Iasi, dar aceasta -performanta- nu s-ar fi realizat fara -bunavointa- conducerii CNADNR.

Raportul de control intocmit recent de reprezentantii MTCT mentioneaza, negru pe alb, ca deconturilor facute de serelelul iesean au fost umflate foarte mult. -Asa cum rezulta din procesele-verbale, cele 14 puncte au fost traversate de catre intregul parc national de cel putin trei ori de catre un autovehicul sub 12 tone si de doua ori de catre un autovehicul de peste 12 tone. In mod similar, prin punctul instituit pe DN 2A, in orasul Fetesti, au trecut 68%, respectiv 80% din totalul vehiculelor inregistrate la nivel national. Amintim ca traficul s-a derulat in conditiile restrictiilor impuse atat de sezonul rece, cat si de aparitia focarelor de gripa aviara- – este concluzia clara a Corpului de Control al MTCT. Mai mult, comisia de control a constatat ca -numarul de autovehicule inregistrate ca dezinfectate depaseste cu mult capacitatea unei firme de apartament-.

Pentru a umfla din plin deconturile catre CN ADNR, firma ieseana a angajat scriptic un numar foarte mare de persoane.

-Avand in vedere cotele de trafic care au constituit baza de calcul a sumelor facturate in evidentele SC Lumi SRL aferente perioadei 18 octombrie-31 decembrie 2005 (75 de zile), ar trebui inregistrate urmatoarele costuri salariale si cantitati de solutie dezinfectanta. Tinand cont de salariul mediu lunar de 800 lei (inregistrat statistic la finele anului 2005), rezulta ca firma SC Lumi SRL a avut un numar mediu lunar de persoane angajate de 1.410 persoane. Potrivit datelor aflate pe site-ul Ministerului de Finante in 2004, firma avea un singur angajat-.

Referitor la solicitarea tupeista a patronului iesean, directorul de comunicare al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Adrian Ionescu, a declarat ieri: -Contractul cu firma care s-a ocupat de dezinfectie nu a putut fi reziliat, insa nu a mai fost prelungit. Dupa finalizarea cercetarilor, este posibil sa facem o plangere penala pentru recuperarea prejudiciului-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.