Acasă Actualitate Firma -Hades- a plantat bombe biologice si la Spitalul TBC

Firma -Hades- a plantat bombe biologice si la Spitalul TBC

DISTRIBUIȚI

– In ultimele luni, la cantina Spitalului TBC Bacau au ajuns de mai multe ori alimente expirate, rancede, infestate cu viermi si fluturi, carne alterata sau unt mucegait

– Cu toate acestea, conducerea spitalului nu a sesizat niciodata Directia de Sanatate Publica sau Directia Veterinara

De patru zile, bolnavii internati in Spitalul TBC din Bacau, unitate sanitara care a semnat contract de catering cu firma Hades in urma cu un an si jumatate, mananca doar conserve, mezeluri si preparate preambalate. Meniurile reci au fost solutia de moment pe care Directia de Sanatate Publica (DSP) a gasit-o pana cand rezultatele de laborator vor descoperi vinovatul in cazul celor 30 de toxiinfectii alimentare in randul elevelor de la Colegiul National -Vasile Alecsandri-. Cei mai defavorizati de masura meniurilor reci sunt copiii sub trei ani, pentru care mezelurile si conservele, fie si in termen de garantie, nu sunt indicate. Zilele acestea, in lipsa felurilor de mancare cu carne, ei au primit mai mult lapte cu gris si orez.

Viermii din mancare, bonus la contract?

Una dintre primele nereguli trecute in condica de reclamatii dupa reinnoirea contractului de catering de la jumatatea acestui an a fost cea descoperita in ziua de 7 iulie. Asistenta de igiena, a carei datorie este sa verifice inaintea tuturor calitatea meniurilor livrate, scria la acea data ca -la cina, salata orientala are gust de ranced, iar cartofii din tocana de legume sunt rancezi-. Exact la doua luni dupa cele semnalate mai sus, pe data de 7 septembrie, aceeasi asistenta semnala in condica de reclamatii ca -grisul avea termenul de garantie expirat din iulie si continea fluturi si viermi-. Printre alte semnale, referitoare la faptul ca meniul preparat nu a coincis cu cel comandat ori ca au fost descoperite lipsa anumite cantitati de alimente, reclamatiile despre produse expirate se tin lant in condica: 2 octombrie – -la micul dejun, margarina cu termen de valabilitate expirat la 30 septembrie-, 21 octombrie – -carnea pasata pentru copiii mici era alterata-, 22 octombrie – -la micul dejun, untul era mucegait si expirat de cinci zile-. O neregula mai veche, datand din ziua de 8 martie, specifica faptul ca -la micul dejun au fost aduse 900 grame de parizer si salam alterate-.

-Hades-, infernul ce poate fi inchis de DSP

-Asistentele-sefe de la adulti si copii sau asistenta de serviciu de sector au ca sarcina de serviciu sa verifice calitatea alimentelor inainte ca acestea sa ajunga la bolnav. De fiecare data cand au fost descoperite alimente vechi, ele au fost refuzate si inlocuite de firma cu altele. De exemplu, am descoperit o cutie sigilata cu pachete de unt in care doar pachetele de la suprafata erau in termen de garantie, cele de dedesubt fiind expirate-, ne-a declarat Livia Mosnegutu, asistenta-sefa in Sectia de adulti. Daca doar un singur aliment expirat din cele trecute in condica de reclamatii ar fi ajuns sa fie consumat de bolnavii de tuberculoza, era posibil ca acestia sa se procopseasca cu o toxiinfectie alimentara mult mai devreme decat elevele de la -Alecsandri-.

Rezultatele analizelor prelevate de inspectorii DSP vor fi gata astazi si doar ele pot indica vinovatul in cazul toxiinfectiei alimentare de la Liceul -Alecsandri-.

Ca un ultim amanunt, mai precizam ca in mitologia greaca -Hades- semnifica infernul. Se pare ca firma de catering cu acelasi nume are un scop bine determinat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.