Acasă Sport Obreja si Zamfir, castigatorii scrutinului

Obreja si Zamfir, castigatorii scrutinului

DISTRIBUIȚI

Rudel Obreja, fost campion mondial de juniori si omul care contestase anterioarele alegeri, sesizand numeroase vicii de procedura pe care altii nu le-au vazut (ori n-au vrut sa le vada), precum si Viorel Zamfir, patronul unui restaurant bucurestean, au fost alesi, sambata, de Adunarea Generala a Federatiei Romane de Box (FRB), in functiile de vicepresedinti ai acestui for.

Pentru cele doua posturi de vicepresedinte prevazute de noul statut si-au depus candidatura noua persoane, dintre care cinci s-au retras inaintea votului sau, mai rau, nu au fost prezente la alegeri! Motiv pentru care, in cursa propriu-zisa au mai ramas doar Rudel Obreja, Ioan Pop, Viorel Zamfir si Paul Dobrescu. Cum era si firesc, fostul campion (si actual comentator al Eurosportului), Rudel Obreja a fost ales din primul tur de scrutin, intrunind 21 de voturi, in timp ce Ioan Pop si Viorel Zamfir au obtinut cate 19 voturi, iar Paul Dobrescu – 17 voturi.

Pentru desemnarea celui de-al doilea vicepresedinte, s-a organizat un al doilea tur de scrutin, la care au participat Ioan Pop si Viorel Zamfir, acesta din urma fiind desemnat in functia de vicepresedinte, cu 20 de voturi, fata de numai 18 ale lui Ioan Pop.

La Adunarea Generala de sambata a fost prezent si ministrul tineretului si sportului, Georgiu Gingaras. -Am reluat alegerile, pentru ca la Adunarea Generala precedenta numaratoarea voturilor nu a fost efectuata corect si, in plus, au existat si alte vicii de procedura-, a spus Gingaras pentru reprezentantii presei.

Fostul si actualul vicepresedinte, Rudel Obreja, a declarat ca se astepta sa fie ales. -Desi a fost un vot echilibrat, ma asteptam sa fiu ales. Rezultatul votului de astazi a demonstrat, inca o data, neregulile petrecute la Adunarea Generala din data de 17 noiembrie. Daca numaratoarea voturilor ar fi fost corecta, as fi fost ales vicepresedinte inca de atunci-, a precizat, fara a se indeparta deloc de adevar, Rudel Obreja, cel care este foarte bine vazut si la nivelul organismelor internationale ale boxului.

Noul Birou Federal al FR Box are 15 membri, dintre care cinci de drept si 10 alesi: Francisc Vastag, Mihai Lauruc, Ioan Pop, Relu Auras, Nicolae But, Adrian Fetecau, Gabriel Danciu, Ilie Dascalu, Eustatiu Margarit si Bogdanel Stoicescu. Membri de drept sunt presedintele FR de Box, Iosif Armas, cei doi vicepresedinti, secretarul general Eugen Suran si antrenorul federal Alec Nastac.

Membrii Adunarii Generale au votat, de asemenea, noul statut al Federatiei Romane de Box, in care sunt prevazute prerogative superioare pentru presedintele forului, care este, in prezent, omul de afaceri Iosif Armas. Presedintele FR de Box are dreptul de a demite orice functionar din cadrul forului, de a dizolva, in situatii deosebite, Biroul Federal si de a convoca Adunarea Generala Extraordinara, de alegeri. De asemenea, presedintele are drept de veto in situatii de criza. Reamintim ca Iosif Armas a fost ales, cum se spune, -din primul foc-, nefiind apoi contestat de nimeni. Nu ne ramane decat sa-i uram mult succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.