Home Actualitate Firmei care alimenta Falticeniul cu apa infestata cu fecale nu i se...

Firmei care alimenta Falticeniul cu apa infestata cu fecale nu i se vor plati facturile

DISTRIBUIŢI

Ieri, Oficiul Judetean de Protectie a Consumatorului (OJPC) Suceava a amendat, cu o suta de milioane de lei, societatea de gospodarire comunala Goscom SA Falticeni, dupa ce mai multe sute de persoane s-au imbolnavit de boala diareica acuta in urma consumului de apa furnizata de aceasta societate.

Inspectorul-sef al OJPC Suceava, Georgel Ciobanu, a declarat ca Goscom SA Falticeni a fost amendata pentru -efectuarea unui serviciu care pune in pericol viata, sanatatea, securitatea si interesul economic al consumatorului-. El a precizat ca a fost aplicata sanctiunea maxima, de o suta milioane de lei.

Ciobanu a recomandat populatiei municipiului Falticeni sa conteste facturile de apa potabila care vor fi emise de Goscom SA pentru luna ianuarie. El a spus ca populatia va trebui sa plateasca doar pentru perioada in care apa furnizata de Goscom SA a fost potabila.

Un numar de 470 de persoane din municipiul Falticeni, in special copii cu varste intre 10 si 14 ani, au fost diagnosticate cu boala diareica acuta in urma consumului apei din reteaua centralizata a orasului.

DSP Suceava recomanda, in continuare, populatiei consumul de apa minerala sau al apei din reteaua orasului numai dupa fierberea acesteia timp de 30 de minute.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.