Acasă Actualitate Fiscul a sechestrat bunurile și a pus poprire pe conturile Evz și...

Fiscul a sechestrat bunurile și a pus poprire pe conturile Evz și Capital

DISTRIBUIȚI

Fiscul a instituit sechestru pe bunurile companiei Editura Evenimentul și Capital și a pus poprire pe conturile societății și ale terților, la câteva zile după ce firma a introdus cererea de intrare în insolvență, și vor urma alte companii de presă, au declarat pentru MEDIAFAX surse din ANAF.
Virgil Munteanu, directorul executiv al Editura Evenimentul și Capital, a confirmat, joi, pentru MEDIAFAX că au fost blocate conturile companiei.
"Am primit de la bancă că s-au blocat conturile și poprirea aia pe bunuri au făcut-o de ieri sau alaltăieri", a spus Virgil Munteanu.
El a precizat că Editura Evenimentul și Capital a cerut deja intrarea în insolvență. "O să vedem ce o să facem. Probabil că vom putea funcționa deocamdată. Noi suntem cu dosarul depus pentru insolvență. Așteptăm decizia în privința intrării în insolvență. Noi am depus dosarul pentru a intra în insolvență înainte ca ei să facă asta", a spus Munteanu.
În cazul Editura Evenimentul și Capital, al cărei acționar majoritar este Dan Andronic, fiscul a primit informația că se încearcă înstrăinarea unor active și a realizat miercuri un control inopinat, în urma căruia s-a decis instituirea sechestrului asigurător și poprirea conturilor pentru o datorie către buget de circa 7 milioane de lei.
"S-a demarat inspecția fiscală, iar la finalul acesteia suma de datorat va fi actualizată", au completat sursele citate.
Editura Evenimentul și Capital SRL, care editează cotidianul Evenimentul zilei și săptămânalul Capital, și-a cerut insolvența printr-un dosar depus la Tribunalul București, primul termen de judecată fiind 26 februarie, potrivit datelor disponibile pe site-ul tmb.ro.
Andronic: Vom face tot posibilul să ne desfășurăm activitatea
Dan Andronic, asociatul majoritar al societății Editura Evenimentul și Capital, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, după ce fiscul a instituit sechestru pe bunurile companiei și a pus poprire pe conturile sale, că va face tot posibilul ca publicațiile Evz și Capital să își desfășoare activitatea.
Dan Andronic a mai spus că situația presei este cea care se știe. "Iar a presei scrise nici nu vreau să mai vorbesc, în condițiile în care sunt companii de difuzare care intră în insolvență una după alta", a spus Andronic.
Întrebat dacă societatea își va putea desfășura activitatea în continuare, Dan Andronic a răspuns: "Păi nu știu, depinde pe cine întrebați. Dacă îi întrebați pe cei de la PSD, bănuiesc că este un partid care și-ar dori să nu ne desfășurăm activitatea. Dacă mă întrebați pe mine, vom face tot posibilul să ne desfășurăm activitatea. Dacă îi întrebați pe ăia despre care scriem în fiecare zi, ne-ar vrea închiși de acum două săptămâni".
În legătură cu informația potrivit căreia se încearcă înstrăinarea unor active, Andronic a spus că suspiciunea ANAF este "o minciună" pentru a justifica un control politic. "Este o minciună sfruntată", a afirmat Dan Andronic.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.