Acasă Actualitate Fiul profesorului Mihai Lucan nu s-a mai prezentat la concursul unde era...

Fiul profesorului Mihai Lucan nu s-a mai prezentat la concursul unde era singurul candidat

DISTRIBUIȚI

Valerian Mihai Ciprian Lucan, fiul profesorului Mihai Lucan, nu s-a mai prezentat la proba scrisă a concursului ce viza ocuparea postului de medic urolog al Spitalului Judeţean Suceava. Lucan junior a fost singurul candidat, astfel că postul va rămâne în continuare vacant.
Lucan și-a depus dosarul pentru acest post, fiind admis la 28 noiembrie 2017, cu aproape o lună înainte de reținerea sa și a tatălui său. El lucrează ca medic primar urolog la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca şi manager al clinicii private Lukmed.

Chirurgul Marius Uscatu explica recent cum e rezidențiatul în România pentru copiii mahărilor din Sănătate: „Înveți. Și tot înveți. Și plângi. Ești un simplu medic, nu ai “sânge albastru” de UMF-istan. Nu poți ajunge specialist decât cu o notă bună la rezidențiat. Și înveți. Uneori ajungi la Urgente, epuizat fizic si psihic. În timpul ăsta, colegii tăi, fiii și fiicele profesorilor din UMF, râd de tine, umplu terasele și cluburile de fițe. Ei nu învață, că nu au nevoie de rezidențiat: mămica sau tăticu’ le-au pregătit locurile călduțe din UMF. Și înveți…și ei râd de tine…. Iar după 20 de ani, ei, șmecherii de UMF-istan, sefi de clinici si decani, organizează un nou rezidențiat. Tot pentru fraierii care învață. De data asta, fraierii sunt copiii celor furați la rezidențiatul din 1996. Și tu înveți. Iar cercul se închide: după 20 de ani, tot UMF-istanul conduce destinele medicinei românești. Și îți spui: pentru ce am învățat, noi și copiii noștri?”

Citește și Mihai Lucan și fiul său au fost reținuți de DIICOT

Foto: Ziar de Cluj

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.