Acasă Actualitate Fiul tatălui său, Sebastian Burduja contestă denumirea Parcului Elisabeta Rizea și cere...

Fiul tatălui său, Sebastian Burduja contestă denumirea Parcului Elisabeta Rizea și cere Primarului Sectorului 1 să demareze consultări

DISTRIBUIȚI

Sebastian Burduja a fost până în luna decembrie secretar de stat în Ministerul Finanțelor, numit pe criterii politice de Ludovic Orban, funcție în care nu s-a remarcat prin nimic.

Elisabeta Rizea, tușa Elisabeta cum i se adresau apropiații, a fost arestată și torturată de comuniști în 1950 și în 1958 pentru că a refuzat să-i toarne pe membrii grupului de rezistență Arnăuțoiu – Arsenescu, pe care-i susținea și ajuta cu alimente și informații. Supusă unor torturi de neimaginat printre care agățarea într-un cui din tavan, de părul împletit în coadă care s-a smuls în totalitate sub greutatea corpului, tușa Elisabeta Rizea nu a cedat și a plătit scump rezistența, cu 12 ani de pușcărie. Nepoată a fostului fruntaș țărănist Gheorghe Șuța, ucis de comuniști chiar în ziua simulacrului de alegeri din 1946, Elisabeta Rizea a trăit și a murit cu aceeași modestie cu care a reușit să țină piept comuniștilor, considerând că și-a făcut doar datoria. Datorită caracterului său, Elisabeta Rizea s-a conturat, în anii 90 , alături de Corneliu Coposu, ca simbol al rezistenței țărăniștilor în timpul ciumei comuniste.
Ca un omagiu adus acestei luptătoare, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a denumit un parc din Piața Presei cu numele Elisabeta Rizea.

Lui Sebastian Burduja, președinte al PNL Sector 1, fiul lui Marinel Burduja fost vicepreședinte Bancorex, fost parlamentar FSN, fost multe altele, nu i-a plăcut inițiativa primarului Armand și într-o postare publică a PNL SECTOR 1 îi cere acesteia să „demareze un proces de consultare pe acest subiect și să păstreze modelul pentru orice decizie din comunitate. Mai mult decât atât, în așteptarea acestui proces oficial demarat de primărie, vă invităm să lăsați în comentarii ideile sau sugestiile dumneavoastră legat de acest nou parc.”

În două ore postarea strânsese doar patru comentarii: două fără legătură cu subiectul, unul care întreba dacă schimbarea a fost decisă de „Clocotita” și un singur comentator care trăiește în Austria agrea ideea de concultare publică.

Poate că ar trebui să mai învețe și când să tacă beizadeaua.

9 COMENTARII

 1. La un moment dat, se punea problema ridicarii in Bucuresti a unei statui inchinate Elisabetei Rizea, iar acum unii liberali, cu parinti fesenisti, nu sunt de acord ca macar o piata sa-i poarte numele acestei femei exceptionale.
  Rusine PNL, bravo Clotilde Armand.
  Sebastian Burduja, cu origini feseniste, este conform aforismului: ” Eiusdem farinae” (din aceeasi faina).

 2. DECIZIA ESTE A CONSILIULUI LOCAL AL PRIMARIEI DE SECTOR SI A PRIMARULUI CA A RECUNOASTERE A MERITELOR ELISABETEI RIZEA IN LUPTA ANTICOMUNISTA CARE A FOST O ADEVARATA EROINA IN FATA ORGANELOR DE ANCHETA SI A ANILOR DE TEMNITA GREA.. FELICITARI CONDUCERII PRIMARIEI SECTORULUI – 1 SI CELOR CARE AU SPRIJINIT INTIATIVA.

 3. Ar trebui realizata si statuia, poate chiar in parc daca se preteaza locul. Dar sa fie ceva „clasic”, reprezentand-o pe eroina, nu cine stie ce oroare cu cartofi in tzepe sau cu aripi de metal.

 4. ASA INCEPE, DIN PACATE, DESTRUCTURAREA PNL, UN PARTID CREAT DE MARII INAINTASI SI DISTRUS DE EPUGONI SECURISTOIZI .
  UN FENOMEN REALIZAT DE ORBAN, DIN GRESEALA OARE???

 5. O decizie mai mult decit binevenita,care face cinste Primariei sectorului 1! Mai rar asa personalitate ca Elisabeta Rizea,care ne-a aratat ce inseamna tarie de caracter si demnitate,fata de „cadrele de nadejde ale comunistilor” care au condamnt-o la ani grei de inchisoare ,si au supus-o la chinuri inimaginabilei pe care aceasta femeie admirabila le-a suportat in tacere ,impacata ca si a facut datoria de patriot si om !!!

 6. LUDIVICE, LUDOVICE, te-ai facut de cacao cu numirile politice tip PNL, peste tot!, Iauziti in cazul ALEXA BEBY , sa ia el o atitudine in cazul sau de coruptie !!! sa astepti LUDOVICE treaba asta poate nu stiai ca ALEXA este omul de casa a lui FENECHIU alt golan care a facut si puscarie – sef de organizatie judeteana! culmea de la PNL!! acum mai nou ati bagat la inaintare faza cu AUDITURILE sa stabilizati pe posturi la deconcentrate l;ingaii VOSTRI ! asteptati putin nu mai este mult si veti avea surprize MARI aduse nu de ANDREEA MARIN ci de populatie !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.