Acasă Actualitate Flagrant de luare de mită la președinta Judecătoriei Făurei

Flagrant de luare de mită la președinta Judecătoriei Făurei

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 ore, începând cu data de 29.11.2014, ora 02:30, a inculpatei BUDESCU AURICA, preşedintele Judecătoriei Făurei, jud. Brăila, în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de luare de mită;

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la data de 04 noiembrie 2014, în calitate de preşedinte al Judecătoriei Făurei, jud. Brăila şi, implicit, de judecător, având repartizat spre soluţionare un dosar, a pretins de la un martor denunţător o sumă de bani, în legătură cu soluţionarea favorabilă a dosarului, în care această persoană avea calitatea de petent contestatar al unui proces – verbal de sancţionare contravenţională.
Ulterior, la data de 28 noiembrie 2014, în legătură cu acelaşi dosar, care, între timp, fusese soluţionat prin înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale, în cuantum de 20.000 lei, cu sancţiunea avertismentului, inculpata a primit de la martorul denunţător suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Inculpatei Budescu Aurica i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 29 noiembrie 2014, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.