Acasă Actualitate Focar de infectie langa Maternitatea Neamt

Focar de infectie langa Maternitatea Neamt

DISTRIBUIȚI

O incapere de langa Maternitatea Neamt a devenit halda de gunoi. Mirosul de urina si excremente trazneste de la etajul V al cladirii. Incaperea a servit ca adapost pentru boschetari. Sanepidul si Inspectia Sanitara de Stat se fac ca ploua.

La Spitalul Judetean Neamt poate izbucni, oricand, o infectie. O incapere aflata pe acoperisul cladirii, la numai cativa pasi de Maternitate, este refugiu pentru boschetari. In ultima vreme, acestia nu au mai fost vazuti, insa incaperea, folosita de Spital ca halda de gunoi, nu a fost nici acum salubrizata. Despre faptul ca in locul respectiv se aduna noaptea boschetari, care fumeaza acolo, existand astfel riscul izbucnirii unui incendiu, au fost anuntati si pompierii, insa, dupa ce au venit si au vazut despre ce-i vorba, acestia au plecat linistiti fara a lua nici o masura. Situatia de la Spitalul Judetean a ajuns si la urechile medicilor din cadrul Departamentului de Supraveghere a Starii de Sanatate si a celor din cadrul Inspectiei Sanitare de Stat. -S-au luat masuri. Se pare ca situatia se va remedia. Trebuie sa se duca mai multi saci cu materiale de acolo, se va pune o usa, de fapt usa s-a mai pus cu ceva timp in urma, dar a fost furata de cineva, si oricum se va remedia problema. Am adus problema la cunostinta directorului spitalului si el a pus sa se faca acolo curatenie-, a declarat doctorul Cecilia Gafencu, directorul Departamentului de Supraveghere a Starii de Sanatate Neamt. Intrebata daca s-au luat si alte masuri, doctor Cecilia Gafencu a precizat: -Noi oricum nu putem amenda, noi ne ducem in spital doar in indrumare. Cei care au dreptul sa controleze, sa amendeze si sa ia masuri drastice pe spital sunt colegii de la Inspectia Sanitara de Stat (ISS). Noi oricum nu am dat autorizatie sanitara Spitalului Judetean, asa ca nu-i raspunderea noastra-.

Doctorul Constantin Cernat, loctiitorul medicului-sef al ISS Elena Mucilenita, spune insa ca problema este de competenta Laboratorului Epidemiologic de la DSP Neamt. Intrebati daca sunt de parere ca acea incapere mizerabila din preajma acoperisului Spitalului Judetean constituie un focar de infectie, atat doctorita Cecilia Gafencu, seful DSSS, cat si doctorul Constantin Cernat, de la ISSS, au evitat raspunsul. E nevoie, oare, de o noua tragedie -Cuza Voda-?

Lacrimioara Ilisescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.