Acasă Actualitate Fost general STS reținut de DNA pentru trafic de influență pe lângă...

Fost general STS reținut de DNA pentru trafic de influență pe lângă un funcționar de la o firmă privată

DISTRIBUIȚI

Conform articolului 291 din Codul Penal, pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârșită de către o persoană care are influență sau lasă să se creadă că are influență asupra unui funcționar privat sau public și care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepsește cu închisoarea, infracțiunea fiind denumită „trafic de influență”.

Fostul general al Serviciului de Telecomunicații Speciale, Florin Mihalache, a fost reținut. marți de anchetatorii de la DNA.

DNA anunță că anchetatorii au pus în mișcare acțiunea penală și l-au reținut pentru 24 de ore, începând cu data de 12 ianuarie 2022, pe inculpat, persoană fizică.

Faptele pentru care este cercetat ex-generalul sunt trafic de influență și spălare a banilor.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care arată că în perioada august 2021 – ianuarie 2021, inculpatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză) inițial un autoturism de lux ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora.

Concret, „intervenția” inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacții privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor din București și achitarea de către una dintre societățile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro.

Pentru a disimula proveniența sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, la data de 06 ianuarie 2022, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut.

În contextul menționat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 13 ianuarie 2022, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Florin Mihalache a fost adjunct tehnic al directorului STS, s-a nascut la 26 martie 1961, în Stanilesti, judetul Vaslui.

Între 1988 si 1990 a fost ofițer in cadrul Unitații Speciale de Transmisiuni „R”, iar pina in 1999 a parcurs mai multe funcții in STS.

Între 1999 si 2001 a fost sef de birou in cadrul Directiei Radio Comunicatii Speciale si de Cooperare a STS.

1 COMENTARIU

  1. pentru tot felul de tovarasi, cumetri, odrasle, pretini si alti ticalosi „cu staif”, justitia romana este egala cu legislatia – pescuitului sportiv: il prinde, se uita la el, se mai face o poza si se mai hlizesc la el, il pupa si ii da drumul linistit.
    sau, o fi si asta vreo conspiratie, ca rusii, chinezii-s de vina, antivaxerii lu’ peste…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.