Acasă Actualitate Fost ofițer ajuns senator trece în revistă minciunile lui Carmen Dan de...

Fost ofițer ajuns senator trece în revistă minciunile lui Carmen Dan de când e la ministerul de Interne

DISTRIBUIȚI

Fost ofițer, senatorul Marcel Vela radiografiază activitatea lui Carmen Dan în fruntea ministerului de Interne.

„Încă de la începutul activităţii sale de ministru, d-na Carmen Dan s-a remarcat prin a minţi – profesioniştii din poliţie, sindicatele poliţiştilor, alte instituţii ale statului, apoi pe toţi românii cu privire la activitatea ministerului.

* A minţit opinia publică încă de la început, precum că cineva ar fi montat microfoane în casă, insinuând că „statul paralel” s-a gândit să stea în prizele din apartamentul în care locuia. De fapt, ştia exact că le-au montat pentru victimizare sa nişte ofiţeri pensionari, aduşi în casă chiar de domnia sa, dar care, fiind foarte „profesionişti”, şi-au uitat cartela SIM în microfonul din priză şi au fost descoperiţi repede de procurori.

* A fost minţit Parlamentul că MAI nu are ofiţeri suficienţi în cadrul ministerului, deşi există cu aprobarea sa detaşaţi la alte instituţii (parlament, alte ministere sau la agenţii guvernamentale) peste 1.200 de cadre MAI, care, de fapt, nu au ce căuta pe funcţii bugetate în organigramele altor instituţii ale statului.

* A fost minţită populaţia cu privire la protestele din 10 august. Când am încercat să aflu adevărul despre ce s-a întâmplat atunci, PSD s-a dat de ceasul morţii ca să preia de la PNL funcţia de preşedinte al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, interpretând regulamentul Senatului în mod abuziv şi ilegal, regizându-se mai târziu un simulacru de audieri.

* A minţit că Rapoartele din 10 august au fost desecretizate integral, dar Parchetul General o contrazice.

* A fost minţit premierul Tudose comunicându-i-se faptul că profesionistul din fruntea DGA şi-ar fi dat acordul să plece la IGP şi aflăm acum că nu este aşa. S-a creat astfel în structura de elită a MAI o stare de haos şi degringoladă, încercând să se preia politic conducerea DGA, pentru a avea control asupra structurilor locale şi, implicit, asupra dosarelor de anchetă din toate judeţele. Când chestorul Cătălin Ioniţă din fruntea Directiei Generale Anticorupţie, un ofiţer de carieră, corect, profesionist, onest şi capabil nu a acceptat aceste lucruri, aflăm acum că s-a trecut la răzbunări şi interceptări ilegale, „tricotându-se” tot felul de minciuni şi diversiuni pentru compromiterea şi eliminarea sa.

* Au fost minţiţi ofiţerii din MAI şi sindicatele, promiţându-le măsuri în sprijinul lor, care nu s-au mai luat până în prezent. De exemplu, lipsesc şi acum vestele anticuţit pentru ofiţerii şi subofiţerii din patrulele care-şi riscă viaţa, asigurând zilnic Ordinea Publică sau salarii decente pentru Poliţia Rutieră (măcar la nivelul poliţiştilor locali), MAI având eroi decedaţi în misiuni recente în ambele structuri.

O somez pe d-na Dan să nu mai atace DGA, să nu mai distrugă cariere de ofiţeri şi nici structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru interese strict politice şi să demisioneze onorabil din fruntea MAI.

O atenţionez pe d-na Ministru că viaţa continuă şi după 20.20 iar stricăciunile din mandatul său nu vor fi tolerate.

Din păcate, în tot mandatul său de ministru, a confundat MAI (înfiinţat în 16 iulie 1862 prin Decretul 495 semnat de Alexandru Ioan Cuza), minister de forţă ce face cinste României, cu o jucărie de partid.

Senatorul Carmen Dan a reuşit performanţa ca în doi ani de mandat să compromită sloganul „SIGURANŢĂ ŞI ÎNCREDERE”, inclusiv cu expresia urâtă şi indecentă „poale în cap” adresată acum la adresa unui chestor al Poliţiei Române.

Demisia actualului ministru, în această nouă situaţie de criză de la Ministerul Afacerilor Interne, este singura soluţie pentru a repara imaginea Poliţiei Române şi a Jandarmeriei Române (compromisă şi ea grav în în 10 august, tot din vina ministrului).

Dacă acest lucru nu se întâmplă în următoarele zile, o moţiune împotriva actualului ministru pentru a-i solicita oficial în Parlament demisia de onoare, va fi şi necesară şi urgentă!”

Marcel Vela,
Senator PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.