Acasă Actualitate Fost șef din Poliție care dirija minerii în 1990, trimis în judecată...

Fost șef din Poliție care dirija minerii în 1990, trimis în judecată pentru corupție

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:

STOICA ION – JOE, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență;

Avocat în cadrul Baroului BucureștiIon Șoricică, fost șef al Brigăzii Rutiere în anii 1990, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie – 21 septembrie 2022, inculpatul Stoica Ion – Joe, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins și ar fi primit 3.000 de euro de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice, având o alcoolemie peste limita legală.
În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina să propună o soluție de clasare față de persoana cercetată.
În același context, inculpatul Stoica Ion – Joe i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective „o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare, astfel încât, la efectuarea unei recalculări a alcoolemiei, rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală (adică sub 0,80 ‰).

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

1 COMENTARIU

  1. ĂSTA-I unul din capii mafiei POLITIEI RUTIERE , DAR CE FACEM CU MAFIA POLITIEI cercetari penale? A POLITIEI INVESTIGATII CRIMINALE? A POLITIEI ECONOMICE? A POLITIEI INVESTIGAREA CRIMEI ORAGNIZATE? A POLITIEI DE FRONTIERA? ETC….. ….D.G.A si D.N.A vegheaza si supravegeaza LINISTITE………..si nu degeaba……………….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.