Acasă Actualitate Surse: Rafila demisionează de la minister și candidează pentru funcția de rector...

Surse: Rafila demisionează de la minister și candidează pentru funcția de rector al UMF

DISTRIBUIȚI

În vârstă de 61 de ani, Alexandru Rafila a avut în viața lui posturi călduțe, obținute pe criterii politice, în care nu s-a remarcat cu nimic: Consilier personal pentru Sănătate Publică al Ministrului Sănătății, Secretar de Stat pentru Asistență Medicala, Sănătate Publică și Politica Medicamentului, Consilier personal pentru Politici de Sănătate al Ministrului Sănătății, Director al Institutului de Sănătate Publică București, Director General pentru Sănătate Publică și Inspecția Sanitară de Stat, reprezentant al României la OMS. Rafila a intrat în PSD în urmă cu 12 ani. După ce a bifat și poziția de deputat PSD pentru care își va lua o pensie specială, Rafila a dorit să fie și ministru al Sănătății, funcție prea solicitantă pentru el.
Surse din minister ne-au declarat sub protecția anonimatului că Rafila e un om comod și nepăsător, care nu s-a acomodat deloc cu fotoliul de ministru într-un an de mandat.
Pentru că nu a reușit să schimbe absolut nimic în sistemul sanitar Rafila ar vrea să renunțe la funcția de ministru al Sănătății pentru a candida la funcția de rector al UMF, la alegerile ce vor începe în 2023.
La alegerile din 2020, actualul rector, Viorel Jinga, deși nu avea voie să mai ocupe o funcție publică timp de 3 ani până în 2021, l-a surclasat pe Adrian Streinu Cercel.
Însă o confruntare cu Rafila nu va fi la fel de ușoară, mai ales având în vedere noul val ce a cuprins România cu instalarea în funcții de demnitate a copiilor foștilor securiști ajunși acum la maturitate, tatăl lui Rafila fiind un renumit torționar, fost șef în Securitate. Citește și Deși știa că tatăl său a fost șef în Securitate în 1949, Rafila îl lăuda în interviuri

Jinga și-a securizat Biroul Electoral

Jinga mai dorește cu ardoare un mandat și a făcut două mișcări, după cum ne-au declarat surse bine informate: a decis să riște pușcăria menținându-l pe Mircea Lupușoru ca prodecan deși conform legii acesta nu mai are voie până în octombrie 2025 să ocupe nicio funcție publică și l-a impus pe rezidentul lui preferat, mâna-dreaptă, Cristi Toma în Biroul Electoral din UMF.
Cum Jinga a interzis categoric să fie publicată pe site Anexa 4 la hotărârea nr.9 din 6 septembrie 2022 a Senatului UMF, conținând componența Biroului Electoral, nu putem decât să luăm de bun ce spun sursele: Toma e chiar șeful Biroului Electoral din UMF și Lupușoru îl ajută.
Lupușoru, spun sursele noastre, ar fi fost responsabil cu sacii de voturi în 2020 și Jinga se bazează pe el, ba chiar l-a și contracandidat pe Cîrstoiu la funcția de decan că nu voia nimeni să se facă de râs.

Rafila și-a infiltrat omul lângă Jinga

Însă Rafila nu e nici el vreun naiv așa că și-a plantat și el mai nou mâna-dreaptă la UMF, pe consilierul său, tânărul rezident Teodor Cristian Blidaru, proaspăt asistent universitar la UMF, în coasta lui Jinga.rector

Simțindu-se pe cai mari, tânărul Blidaru se prezintă în documente oficiale nu ca fiind consilierul ministrului Sănătății, ci ca „ministru-consilier”, un grad diplomatic de la Ministerul Afacerilor Externe pe care nu se știe dacă și când l-a obținut. L-am întrebat pe ministrul Rafila în urmă cu două săptămâni cum explică programul de lucru al lui Blidaru, având în vedere recenta modificare a Codului Muncii care interzice suprapunerea programului de lucru la angajatori diferiți. Rafila nu a știut ce să răspundă, Blidaru încasând bani ca și cum ar lucra zeci de ore zilnic.

1. Care este programul de lucru la Ministerul Sănătății al consilierului dlui ministru Rafila, dr. Teodor Cristian Blidaru?
2. Ce reprezintă funcția de „ministru consilier” pe care domnul Blidaru a trecut-o în declarația de avere și în cea de interese? E vorba de gradul diplomatic de la MAE? Dacă da, când l-a obținut?
3. Care este programul de lucru al dlui Blidaru ca rezident?
4. Care este programul de lucru al dlui Blidaru la UMF ca asistent universitar?
5. Care este programul de lucru al dlui Blidaru ca doctorand?
6. Care este programul de lucru al dlui Blidaru ca cercetător?
7. Dl. Blidaru mai desfășoară și alte activități remunerate? Dacă da, câte ore pe zi îi ocupă acestea și care sunt?

În UMF, dacă acum ar avea loc alegeri, trendul de vot ar fi majoritar pentru Rafila. Cine va câștiga alegerile pentru funcția de rector al UMF vom afla în prima parte a anului 2024, până atunci fiind timp suficient ca un al treilea candidat care se încălzește pe margine, mai tânăr și bucurându-se de susținerea academicianului Sinescu, să-și depună candidatura.

 

3 COMENTARII

  1. Cand ai pe mana contracte pentru achizitii de vaccinuri pentru aproximativ 124 de milioane de doze si te angajezi sa mai si platesti asa la pirma mana numai 1 miliard de euro platite de contribuabilul roman si pentru care vei mai cheltui cateva zeci de milioane de euro numai ca sa preia o firma agreata de mediu pentru a le distruge atnic in mod invitabil imaginea publica a domnului ministru Rafila se corodeaza cu fiecare moment in care ocupa acest mandat de ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.