Acasă Actualitate Fostul consul onorific al Libanului la Chisinau are interdictie de a intra...

Fostul consul onorific al Libanului la Chisinau are interdictie de a intra in Romania

DISTRIBUIȚI

Ministrul de interne a precizat, ieri, la Brasov, ca a semnat ordinul de interdictie pe numele lui Mahmoud Ahmad Hammoud.

Fostul consul onorific al Libanului in Republica Moldova, suspectat de apartenenta la gruparea Hezbollah, a solicitat viza de intrare in Romania. Dupa ce autoritatile de la Chisinau i-au retras pasaportul pe care l-a obtinut anul trecut, Mahmoud nu mai are nici un document care sa ii permita sederea in Republica Moldova.

Conform noilor proceduri de eliberare a vizelor, consulatele Romaniei primesc solicitarile de viza, le transmit Directiei Pasapoarte si Evidenta Strainilor din Ministerul de Interne, care comunica in termen de 30 de zile, la Consulat, daca solicitantul primeste sau nu viza de intrare in Romania. Persoana care a solicitat viza afla de la Consulat daca viza ii va fi acordata.

Ambasadorii Romaniei in strainatate nu mai au dreptul de a acorda vize din oficiu pentru oameni de afaceri sau alte categorii de solicitanti de viza. Masura face parte din seria de modificari aduse de autoritatile de la Bucuresti modalitatilor de acordare a vizelor, pentru alinierea la procedurile UE de acordare a dreptului de intrare in tara pentru cetateni dintr-o serie de state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.