Home Actualitate Fostul procuror Negulescu a fost achitat, Adina Florea se pensionează

Fostul procuror Negulescu a fost achitat, Adina Florea se pensionează

DISTRIBUIŢI

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu a fost achitat astăzi de Înalta Curte și Justiție. Fosta procuroare SIIJ Adina Florea, cea care i-a purtat sâmbetele procurorului Negulescu a cerut astăzi pensionarea.

Minuta sentinței ÎCCJ privind achitarea fostului procuror DNA Mircea Negulescu (dosar 1408/1/2020):

“Respinge cererea formulata de inculpatul Negulescu Mircea privind constatarea nulitatii absolute a actului de sesizare si a tuturor actelor de urmarire penala efectuate in cauza.

In baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C.proc.pen., achita pe inculpatul Negulescu Mircea (fiul lui ….., nascut la data de …., domiciliat in …, CNP …) pentru savarsirea infractiunii de cercetare abuziva, prev. de art. 280 alin. 2 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen.

In baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C.proc.pen., achita pe inculpatul Negulescu Mircea pentru participatie improprie in modalitatea instigarii la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, prevazuta de art. 47 C.pen., raportat la art. 268 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 52 C.pen.

In baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C.proc.pen., achita pe inculpatul Negulescu Mircea pentru savarsirea infractiunii de influentarea declaratiilor martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 C.pen. (in raport cu declaratia martorei Stroe Cecilia Cristina).

In baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C.proc.pen., achita pe inculpatul Negulescu Mircea pentru savarsirea infractiunii de influentarea declaratiilor martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 C.pen. (in raport cu declaratia martorului Alexe Razvan).

In baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C.proc.pen., achita pe inculpatul Negulescu Mircea pentru savarsirea infractiunii de influentarea declaratiilor martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 C.pen. (in raport cu declaratia martorului Vaida Mihai Florian).

In baza art. 397 alin. 1 raportat la art. 25 alin. 1 C.proc.pen., respinge actiunea civila formulata de partea civila Cosma Vlad Alexandru ca neintemeiata.

Cheltuielile judiciare ocazionate cu solutionarea cauzei in fond raman in sarcina statului. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in cuantum de 1884 lei, ramane in sarcina statului si se suporta din fondurile Ministerului Justitiei.

Cu drept de apel in 10 zile de la comunicarea hotararii. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 31 octombrie 2022”.

1 COMENTARIU

  1. Eu zic ca s-a facut dreptate cu achitarea procurorului Negulescu in acest proces. Asupra lui a fost o campanie de linsare dusa de o seama de oameni cu functii importante dar ajutate si de presa. In Prahova s-au facut printre cele mai mari afaceri care au prejudiciat statul si in care sunt implicati politicieni, securisti, Plitie si Justitie. Dar e pacat daca neregulile cercetate de el inainte de destituire nu vor fi continuate si finalizate. Sunt sume mari de bani care nu se stie in ce buzunare au ajuns.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.